Naslovnica Zdravlje 5 razloga zašto mame biraju organski pamuk

5 razloga zašto mame biraju organski pamuk

1184
0
PODIJELI

Kad su vaši najmlađi u pitanju, nema mjesta dvojbi – za njih želite najbolje i najkvalitetnije. Bebina i dječja koža je osjetljiva i manje otporna na tvari iz okoline. Baš zato je odjeća od organskog pamuka pametan i kvalitetan izbor.

Ne samo da je organski pamuk dobar izbor za vaše najdraže, nego i za svijet u kojem živimo.

Za vas donosimo 5 razloga zašto je organski pamuk bolji i zašto mame, koje brinu o zdravlju svoje djece i svijeta u kojem će ta djeca odrastati, biraju takvu odjeću.

  1. Organski pamuk siguran je odabir za nježnu kožu djece

Pri uzgoju organskog pamuka ne koriste se pesticidi ili umjetna gnojiva. Korov se ručno odstranjuje, a negativne se posljedice nametnika tradicionalno sprječavaju uz pomoć „dobrih“ insekata, poput – bubamara. Navedenim tehnikama uzgoja organskog pamuka dobiva se materijal za izradu tekstila bez štetnih toksina koji bi mogli iritirati osjetljivu dječju kožu.

  1. Odjeća od organskog pamuka je izdržljivija i isplativija

Odjeća šivana od organskog pamuka može potrajati i do 5 puta dulje od odjevnih predmeta izrađenih od konvencionalnih materijala. Izrada tekstila od organskog pamuka ne uključuje izbjeljivanje, bojanje, omekšavanje i korištenje raznih kemikalija koje oslabljuju sam materijal. Osim što povoljno utječe na izdržljivost odjeće od organskog pamuka, takva izrada „oslobađa“ najmlađe od doticaja s dodatnim tragovima potencijalnih toksina.

  1. Kupnjom odjeće od organskog pamuka brinete o okolišu

Što čistije i prirodnije okruženje važno je svima, a svjesnost o očuvanju prirodnih bogatstava postaje još jače kad se nađemo u ulozi roditelja. Na neka je zagađenja vrlo teško utjecati, no zato možemo činiti male korake za dugoročnu dječju dobrobit. Upravo je odabir svakodnevnih odjevnih predmeta od organskog pamuka izvrstan početak i dobar korak prema zdravijem načinu života, ali i ljepšem okolišu.

  1. Odabirom organskog pamuka potičete zdravije radne uvjete

Jeste li se ikad zapitali tko je sve zapravo sudjelovao u izradi majice ili haljinice koju ste kupili? U svim se fazama uzgoja organskog pamuka, izrade tekstila i šivanja odjeće oslobođene toksina krije upravo – dobrobit samih proizvođača i radnika. Nekonvencionalan način uzgoja i proizvodnje omogućuje zdravije radne uvjete, zdravstveno ispravniju vodu i plodnije tlo u okruženju u kojem se nalaze.

  1. Direktno potičete razvoj “zelene” ekonomije

Jačanje svjesnosti o benefitima odjeće od organskog pamuka može potaknuti dobre ekonomske promjene, ali i osnažiti brigu o prirodi. Osim toga, veća potražnja znači i veću ponudu. Odabirom i kupnjom takvih odjevnih predmeta zapravo omogućujete još više „zelenijih“ radnih mjesta, osiguravate očuvanje kvalitete voda, tla i zraka, a vašim najmlađima zdravije i sigurnije svakodnevne trenutke.

 

(emporium.hr)