Naslovnica Zanimljivosti Autori viralnog hita o “skijašu Suadu”: Sve smo snimili spontano i bez...

Autori viralnog hita o “skijašu Suadu”: Sve smo snimili spontano i bez ponavljanja (VIDEO)

912
0
PODIJELI

Iako u gradskoj jezgri Sarajeva već nekoliko dana nema snijega, duži vremenski period mnogi ljubitelji zimskih sportova na planinama uživaju u skijanju, sankanju i snowboardingu. Osim toga, sve je više i onih koji svoje dogodovštine sa zimovanja odlučuju zabilježiti i kamerom svojih mobitela.

Tako je jučer na društvenim mrežama osvanuo kratak videoklip s Bjelašnice u čijem centru su se našli Suad, njegov instruktor skijanja i, ni manje ni više, medo. Naime, u klipu se vidi “nespretni skijaš” Suad kako se spušta niz stazu na Bjelašnici, dok mu instruktor daje upute na koji način se treba kretati i kako treba držati tijelo.

“Polako, polako. Desna skija, Suade. Desna skija, Suade! Lijeva! Digni glavu, Suade! Digni glavu, ne u basamake! Medo je tamo, medo”, vikao je misteriozni instruktor, a ove riječi samo nekoliko sati po objavljivanju postale su viralni hit širom regije.

Za portal Klix.ba pozadinu kompletne priče objašnjavaju Dino Ramčilović i Suad Tabaković, autori i učesnici ovog internetskog hita, koji kažu da je video nastao isključivo iz dobre šale za Instagram publiku.

“Video je i namijenjen isključivo kako bi nasmijao publiku, a ne u neke druge svrhe kako su to pojedinci shvatili. Dino, Suad i medo su odlučili snimiti klip i nisu se baš nadali da će postati viralan već nakon par sati od objave. Većina domaćih i regionalnih portala je preuzela video s mog Instagram profila koji je nastao na Bjelašnici, a ovu priliku ću iskoristiti da pozovem direktora ZOI-ja da nas ugosti. Mi ćemo povesti i medu ako treba”, kroz smijeh nam govori Ramčilović, autor snimka i famozni instruktor skijanja.

Osim što je istakao kako se nije nadao da će se njegov klip naći u konkurenciji za snimak godine, Tabaković je naglasio kako je zadovoljan na koji je način odglumio skijaša u začetku.

“Dino i ja smo dugogodišnji prijatelji i već dugo se bavimo planinarenjem, ribolovom, lovom, polumaratonci smo, a volimo se ponekad zaputiti i na planine kako bismo skijali ili sankali. Prije nekoliko dana došli smo na ideju da snimimo jedan ovakav klip u kojem ću odglumiti početnika u skijanju, dok će mi Dino biti učitelj. Vjerovali ili ne, sam tekst i govor tijela na snimku su apsolutno spontani, klip je snimljen iz prvog puta, a najmanje deset puta smo ga pregledali kako bismo se dobro ismijali i tek onda ga objavili na Instagramu”, kazao je “nespretni” Suad.

Kako nam je na samom kraju rekao Tabaković, inače višestruki državni prvak u karateu, on se ipak nije našao u prilici obračunati s medom od kojeg ga je dijelilo, kako kaže, samo nekoliko metara.