Naslovnica Life Style Bila je najljepša djevojčica svijeta: Djetinjstvo joj obilježili reality i odlasci u...

Bila je najljepša djevojčica svijeta: Djetinjstvo joj obilježili reality i odlasci u solarij

366
0
PODIJELI

Gusti sloj šminke, raskošna haljina i svečana frizura – sve zvuči poput spremanja jedne odrasle osobe za odlazak na neku svečanu prigodu. Međutim, to je sve bila realnost 4-godišnjakinje koja je svojevremeno nosila titulu najljepše djevojčice na svijetu.

Eden Wood bila je jedna od zvijezda američke reality emisije “Toddlers & Tiaras”, a svijet ogromne slave ova djevojčica upoznala je kada je imala samo četiri godine.

Čak i prije toga majka ju je pripremala za njenu veliku ulogu. Kao 2-godišnjakinja Eden je upoznata za odlascima u solarij, a na njenom jelovniku svakodnevno su se mogle naći niskokalorične namirnice i energetska pića kako bi njeno raspoloženje uvijek bilo na vrhuncu.

Djevojčica koja je oduvijek bila dotjerana, zakoračivši u spomenuti reality show postala je i njegovo zaštitno lice, a mnoge je tada oduševila svojom plavom kosom i svijetloplavim očima.

Bez obzira što je pobjedila na čak 300 natjecanja te bila proglašena najljepšom djevojčicom na svijetu, Eden nisu zaobišle posljedice “prilagođavanja” na ovakav život od malih nogu.

Iako se navodi koja je “prošla” najbolje naspram ostalih kandidatkinja emisije, zbog pretjerivanja u ishrani i uljepšavanju često je trpila snažne glavobolje i probleme sa želucem. Naposlijetku, u emisiji je doživjela “slom živaca”, a navodno ju je i njena majka Mickie svakodnevno i tukla kako bi kćerku privikla da se nosi sa stresnim situacijama.

Kasnije, Mickie je dobila upozorenje socijalne službe kako bi joj dijete moglo biti oduzeto, a djevojčica je sa šest godina odustala od emisije Toddlers & Tiaras.

Tada je nastavila laganijim tempom. Dobila je vlasitu emisiju Eden's World te se okušala i u glumačkoj audiciji za Darlu Hood u seriji The Little Rascals Save The Day.

Danas, ona ima 17 godina i iza nje su uloge u nekoliko filmova te autobiografska knjiga koju je napisala.

Jednom prilikom, Eden je izjavila kako želi pokrenuti liniju vlastite odjeće, a uz to se bavi i modelingom te na svojim društvenim mrežama gdje je prilično popularna, svakodnevno objavljuje razne sadržaje.

Inače, u spomenutoj emisiji djeca iz različitih sfera života takmičila su se u ljepoti jedni protiv drugih kako bi impresionirali sudije i osvojili glavnu nagradu.

Iako su upravo Amerikanci prepoznatljivi po brojnim kontroverzama, gledanje djece kako na sebe navlače “ruho odraslih” bila je vjerovatno, složili su se gledatelji, i ona najsumanutija.