Naslovnica Sex i ljubav Bračno putovanje iz snova: Sedam korisnih savjeta za savršeni medeni mjesec

Bračno putovanje iz snova: Sedam korisnih savjeta za savršeni medeni mjesec

834
0
PODIJELI
Medeni mjesec učvršćuje vezu između tek vjenčanih supružnika. To je lijepa prilika da steknu uspomene i dobro se zabave.

“Dok maštaju o bračnom putovanju, budući mladenci zamišljaju bajkovite slike prelijepih plaža i bungalove u kojima provode bezbrižne dane. Ima parova koji tokom odmora žele adrenalin, akciju i avanturu”,  riječi su vlasnika turističke agencije iz Montane Dana Austina.

Lepršava sanjarenja rasprše se kao mjehur od sapunice pri razmatranju budžeta, dužine putovanja i sadržaja koji se nude mladencima. Ovi savjeti pomažu da na medeni mjesec odete potpuno opušteni, sigurni da ste pronašli idealnu destinaciju za sebe i voljenu osobu.

Razmislite o troškovima

Izbor destinacije najčešće ovisi o novcu koji ste spremni potrošiti. Ako organizirate raskošno vjenčanje, razmislite može li zajednički budžet podnijeti luksuzni odmor. Uštedite na organizaciji svečanosti vjenčanja jer nije dobro da brak započnete s prijateljima. Postoje i stranice kao što je “HoneyFund” koje prikupljaju novac za medeni mjesec umjesto poklona.

Zima je idealno razdoblje za luksuzna putovanja koja se nude po nižoj cijeni. Uzmite u obzir da nema gužvi pa su veće šanse da ćete sami uživati u ljepotama hotela i polupraznih plaža. Također, detaljno se informirajte o troškovima parkirališta i ostalim troškovima koji ne ulaze u cijenu. Uvijek ostavite novac sa strane da vam se nađe u nepredviđenim okolnostima.

Kako izabrati putovanje iz snova

Mladenci su najčešće uzbuđeni zbog prilike da istraže novi grad, odmore dušu na pustoj plaži, uživaju u krstarenju ili planinarenju. Prije nego što krenete na put, pokušajte saznati što više o mjestu gdje odlazite. Možda doživite lijepo iskustvo koje nećete naći u turističkim vodičima.

Molly i Jack Santucci ove su jeseni kombinirali potpuni zen i avanturu. Za svoj medeni mjesec odabrali su odmor na jugu Španjolske, a potom su obišli gradove u kojima do tada nisu bili.

“Otišli smo s vjenčanja zadovoljni, ali iscrpljeni. Odmor u primorju nam je odgovarao, zatim smo obišli sve gradove koje smo godinama željeli vidjeti,” navodi gospođa Santucci, a prenosi New York Times.

Saznajte što više o grupi u kojoj putujete

Medeni mjesec s grupom turista neprihvatljiv je mnogim parovima. Ako želite avanturu, sigurnije je da budete dio šireg društva, kako biste dobili pomoć u nepredviđenim situacijama. Sarah i Andrew Pollen krenuli su s malom grupom kajakaša u obilazak otočnog arhipelaga San Juan. Ovaj otok nalazi se u blizini Seattlea. Nakon iscrpljujuće organizacije svadbe i samog vjenčanja, planiranje bračnog putovanja povjerili su nekom drugom.

“Mi se ne snalazimo dobro u prirodi i trebale su nam instrukcije”, navodi Sarah Pollen.

Uz to, poznato je da ostatak grupe nečiji medeni mjesec prihvati kao povod za slavlje, pa mladenci nemaju nimalo intime tijekom odmora.

Istražite svoje kulturno naslijeđe

Medeni mjesec može biti idealna prilika da se bolje upoznate sa specifičnostima kulture iz koje dolazite vi ili vaš supružnik. Antonia Giannakakos-Ferman i Dan Ferman planiraju za medeni mjesec otputovati u Grčku i Izrael, kako bi što više saznali o kulturama iz kojih potječu. Imat će priliku posjetiti rođake, obići Atinu i prenoćiti u jednom gradiću nekadašnje Sparte. Potom putuju u Tel Aviv, rodno mesto Danovog djeda. Zatim odlaze u Jeruzalem da bi posjetili Zid plača i proslavili blagdan Shabbat.

Sigurnost na prvom mjestu

Gdje god da putujete, najvažnije je da se kući vratite živi i zdravi. Izbjegavajte destinacije u kojima postoje politička previranja i nemiri. Ako planirate potomstvo, dobro se raspitajte o rizicima putovanja u tropskim krajevima. Posebna je opasnost ubod komarca Zika.

Vodite računa o slobodnim danima

Sačuvajte neki slobodan dan za slučaj da se putovanje ne odvija prema predviđenom planu. Ako rezervirate krstarenje, možda ćete morati stići u luku dan prije polaska broda, kako biste izbjegli kašnjenje.

Pojedini parovi ne mogu odmah otići na medeni mjesec jer nemaju dovoljno slobodnih dana.

Medeni mjesec samo je početak

Ako nemate vremena i novca da obiđete svoju destinaciju iz snova, znajte da s osobom koja vas voli možete otići bilo gdje. Brak započnite s nadom da će biti mnogo prilika da zajedno obiđete planet.