Naslovnica Zanimljivosti Brzim trikom otkrijte da li je vrijeme za promjenu jastuka

Brzim trikom otkrijte da li je vrijeme za promjenu jastuka

248
0
PODIJELI

Često vas bole glava i vrat nakon što se probudite, vrlo je moguće da vam jastuk više ne odgovara. Testovi pritiska i sedla vrlo su jednostavni, a pomoći će vam da saznate je li vrijeme za novi jastuk.

Nakon dugog i napornog dana nema ništa bolje nego leći u krevet i odmoriti se. Međutim, ako se u krevetu ne osjećate udobno kao što biste željeli, a sljedećeg jutra vas boli vrat, kriv bi mogao biti vaš jastuk. Kao i mnoge druge predmete, jastuke je potrebno zamijeniti, a općenito je pravilo nabaviti nove svakih nekoliko godina.

Jastuci tokom godina gube svoju čvrstoću i elastičnost, zbog čega postaju manje udobni za vašu glavu i vrat. Ako niste sigurni je li vrijeme da se riješite trenutnih jastuka i priuštite neke nove, postoje dva vrlo jednostavna i brza načina provjere.

Stručnjaci iz Tielle Love Luxury, kompanije za proizvodnju jastuka, objasnili su da sve što trebate jeste isprobati test sedla i test pritiska.

Ukoliko želite uraditi test sedla, sve što trebate napraviti je svoj jastuk staviti preko ruke te ga pokušati presaviti i spojiti njegove krajeve. Ako lako spojite krajeve jastuka, vrijeme je da nabavite novi. Ako ga ne možete lako presaviti, nastavite ga koristiti.

Test pritiska također je jednostavan. Stavite svoj jastuk na tvrdu površinu, poput stola ili poda te ga pritisnite rukom. Ako se brzo vrati u početni položaj, još uvijek ga možete koristiti, ako ostane pritisnut, vrijeme je za novi.