Naslovnica Sex i ljubav Deset pokazatelja koji govore da vaša veza više nije vrijedna borbe

Deset pokazatelja koji govore da vaša veza više nije vrijedna borbe

310
0
PODIJELI
Kada već vidite da u vašoj vezi stvari ne idu kako treba, vrijeme je da razmislite vrijedi li uopće boriti se za nju. Ovo su znakovi da vaša veza nema budućnost.

Vaš partner izbjegava provoditi vrijeme s vama

Ako vam se čini da vaš partner nikad nema dovoljno vremena za vas, ali je uvijek spreman da to vrijeme provodi s drugima, to je znak da mu više niste zanimljivi. Jer kada stvarno želite biti s nekim, uvijek ćete pronaći vremena za njega.

Želi vas promijeniti

Kad nekoga doista volite, prihvatate ga takvog kakav jeste. Želite li promijeniti osobu s kojom ste u vezi ili njene navike, to nije zdrav znak. Ne treba odustajati od svojih hobija i interesa ili se osjećati krivim zbog činjenja nečega sa čime se vaš partner jednostavno ne slaže. Ako ste prije bili sretniji i slobodniji, a sada se osjećate kao da ste vezani, vjerovatno biste trebali napustiti vezu.

Više ne komunicirate

Komunikacija je ključ trajne veze i ako vam je teško otvoriti se partneru, dijeliti s njim svoje tajne i radije razgovarate s nekim drugim ko nije vaš partner, nešto nije u redu.

Većina vaših razgovora pretvara se u bitke

Ako se, kada razgovarate, uvijek na kraju prepirete i raspravljate, to također nije dobar znak. Izraziti svoje misli, želje i stavove je zdravo u vezi, ali ako se često svađate zbog sitnica zapravo nije.

Vaše srce više ne treperi pri pomisli na vašeg partnera

Kako vaš odnos napreduje, tako polako i odnos prema partneru blijedi no to nikako ne znači da će sve iskre vremenom nestati. No, ako razmišljanje o vašem partneru više ne donosi osmijeh na vaše lice ili vas ne usrećuje ni na koji način, vjerovatno je najbolje da ih pustite.

Partner samo uzima, ništa ne daje

Jedna veza zahtijeva napor s obje strane. Ako ste samo vi ta osoba koja radi na vezi, a vaš partner je ravnodušan, trebate naći nekoga ko vas više cijeni.

Dosadno vam je u vezi

Neće svaki dan u vašem ljubavnom životu biti romantični film, ali ne smije vam biti ni dosadno u vezi. Od kuhanja do šetnji plažom, sve su to sitnice koje parovi mogu učiniti da bi bili sretni.

Ne napredujete u vezi

Napredovanje je vrlo važan aspekt bilo kojeg odnosa, bilo da je to lični ili obostrani rast. Ljudi u sretnim vezama podižu se i rastu zajedno. Ako to nije slučaj kod vas i umjesto da vas partner nadahnjuje, on vas vuče nazad, vjerovatno je najbolje da prekinete vezu.

Niste na popisu prioriteta vašeg partnera

Nerealno je da uvijek budete glavni prioritet vašem partneru, ali svakako biste trebali biti na listi tih prioriteta. Oni bi trebali pokušati biti tu kad god vam zatrebaju ili da se barem potrude da otkriju kako ste.

Ne osjećate se voljeno ili poželjeno

Ljubav i toplina su ono što održava odnose. Ako se zbog partnera više ne osjećate lijepo i poželjno, morate razmisliti da li vrijedi ostati u toj vezi. Svađe i problemi u vezi pogoršavaju vaše zdravlje i više nego što mislite. Zapamtite da zaslužujete da budete sretni i da je vaše psihičko zdravlje veoma bitno.