Naslovnica Life Style Dva jednostavna načina za uklanjanje mrlja od pudera s odjeće

Dva jednostavna načina za uklanjanje mrlja od pudera s odjeće

270
0
PODIJELI

Mnoge žene se svakodnevno šminkaju, međutim, ponekad se zbog šminkanja u žurbi može desiti da isprljate odjeću ili namještaj, a čišćenje šminke s tkanina je poprilično zahtjevan posao.

Bilo da se radi o maskari, rumenilu, ružu ili puderu, u trenutku kada se nađu na vašoj odjeći, nemate vremena odmah ih očistiti, već izaberete drugi odjevni predmet, ali mrlje od šminke važno je brzo ukloniti.

Iako vrijeme nije uvijek na vašoj strani, potrudite se da kada nastane mrlja od šminke garderobu odmah skinete sa sebe te uklonite mrlju što je više moguće, ali bez trljanja, kako se mrlja ne bi proširila.

Nakon toga nanesite neki od proizvoda za uklanjanje fleka. Ako nemate ništa slično, samo potopite garderobu u toplu vodu dok ne budete mogli da je operete. Mrlje će se lakše ukloniti ukoliko ih odmah po nastanku i tretirate, zato ne čekajte ukoliko baš ne morate.

Također, prilikom uklanjanja mrlja od šminke važno je znati i sastav tkanine, što će vam biti od velike pomoći. Neki odjevni predmeti zahtijevaju hemijsko čišćenje pa je najbolje da ih tamo i odnesete. Naglasite od čega je mrlja kako ne bi bilo nikakvih rizika.

Kako očistiti mrlje od pudera?

Mrlje od pudera očistit ćete vrlo lako uz pomoć pjene za brijanje. Na mrlju nanesite pjenu za brijanje, ostavite da djeluje, a potom je isperite. Ovim jednostavnim i brzim trikom riješit ćete se mrlje od pudera.

Drugi jednostavan način da uklonite mlju od pudera s tkanine jeste da je tretirate deterdžentom za suđe. Ovaj način naročito će biti djelotvoran za pudere koji sadrže ulje. Postupak je jednostavan i brz, a rezultati čišćenja bit će dobri zbog toga što deterdžent za suđe uklanja masnoće.