Naslovnica Sex i ljubav Faze kroz koje prolaze svi parovi

Faze kroz koje prolaze svi parovi

401
0
PODIJELI

Iako je svaka veza posebna i ima neke svoje karakteristike, opet postoje stvari koje su zajedničke svim parovima.

Zaljubljenost

Ne možete da spavate, ne možete da se koncentrišete, jedva čekate da vidite partnera… Studija je otkrila da čak 56 posto ljudi u ovoj fazi osjeća pojačan seksualni nagon i leptiriće u stomaku čim pomisli na voljenu osobu. Ono što je vrlo važno u ovoj fazi je da se vratite u stvarnost. Niko nije savršen – ni vi, ni partner.

Udobnost

Ovo je faza kada se tijelo smiri, a obožavanje počnu da zamjenjuju realnije slike. Faza vrele glave je prošla, ali niste još potpuno na zemlji. Važan savjet za ovu fazu je da ni ona nije potpuno realno stanje.

  • Iako je svaka veza posebna i ima neke svoje karakteristike

    Iako je svaka veza posebna i ima neke svoje karakteristike

    FOTO: ILUSTRACIJA


Ispitivanje

Počinjete da sumnjate da li će vaša veza potrajati. Da li je ovo zaista ono što želite? Možete li sebe vidjeti dugoročno sa ovom osobom? Da li je ozbiljnije nego što ste očekivali? Da li uopšte imate potencijal za dugotrajnu vezu? Da li ste kompatibilni?

U ovoj fazi je najvažnije da ne sumnjate previše u sebe, već da pokušate da otkrijete šta je dobro za vas i vašu budućnost. Porazgovarajte o tome šta oboje želite.

Stabilnost

Nakon uspona i padova, faza stabilnosti je tačka u kojoj sve dolazi na svoje mjesto i osjećate se sigurno. Parovi su veoma srećni u ovoj fazi, čak i ako je početni intenzitet emocija istrošen. Osjećanje stabilnosti stvara dugotrajnu vezu. Neki čak mogu reći da je to najbolja faza veze – ako imate sreće, i dalje imate “leptiriće u stomaku”. Prirodno je da želite da svoju vezu pomjerite na viši nivo. Srećni ste zajedno, briga zbog mogućeg raskida je nestala i zajedno se radujete budućnosti.

Važan savjet za ovu fazu: U nekom trenutku ove faze mogli biste da osjetite dosadu. Zato je neophodno da oboje imate život van veze. Zdrav partnerski odnos podrazumijeva da život ne bi trebalo da se vrti samo oko vas dvoje.