Naslovnica Life Style Idealne vježbe za pravilno držanje

Idealne vježbe za pravilno držanje

1084
0
PODIJELI

Osim što pravilno držanje o vama ostavlja sliku odlučne i samopouzdane osobe, ono je i sinonim za dobro zdravlje. Nepravilno držanje, poslije nekog vremena biva ispraćeno mnogim neprijatnim simptomima, kao što su glavobolja, napetost i bol u leđima, a moderan način života, u kome većinu radnog vremena provedemo sjedeći u mnogome utiče na nepravilan položaj tijela.

Kako biste svoj organizam oslobodili neprijatnosti, nastalih usled nepravilnog držanja, dovoljno je da kod kuće, svakoga dana uradite par jednostavnih vežbi.

Nepravilno držanje tela ijutiče na to kako se tokom dana osjećamo i nosimo sa dnevnim obavezama. Hroničan bol u vratu i leđima stvara napetost tokom dana i nedostaje vam osjećaj opuštenog i odmornog tijela.

Nepravilno držanje može telo izbaciti iz prirodnog težišta i kako biste to spriječili dovoljno je da izdvojite svakodnevno svega nekoliko minuta. Najbolja vježba uz koju ćete popraviti svoje držanje su zidni sklekovi. Jednostavna je vežba koja od vas zahteva da se rukama naslonite na zid u položaj skleka. Položaj tela bi trebalo da izgleda kao da gurate zid, a dok vježbu izvodite najbitnije je da vam kičma bude prava. Svakodnevno izvedite 3 serije od 10 ponavljanja ove vježbe.

Izdržaji su najbolja vežba za savršeno držanje. Oslonite se na nožne prste i laktove i potrudite se da vam kičma u tom položaju bude prava. Idealno trajanje izdržaja je 15 sekundi, a poželjno je da vježbu izvodite u 3 serije od po 10 ponavljanja.

Istezanje je veoma važno za pravilno držanje. Tako da nakon navedenih vežbi uradite dvije serije od 10 ponavljanja tipičnih vježbi za istezanje nogu, ruku i vrata.

Uz ove 3 vježbe, položaj vašeg tela znatno će se popraviti, a napetost vaših mišića će se svesti na minimum, pa ćete moći da uživate u svakom svom danu.

(Lepota i zdravlje)