Naslovnica Zdravlje Ispovest majke čije dete pati od alergija: Borili smo se godinama sa...

Ispovest majke čije dete pati od alergija: Borili smo se godinama sa oticanjem i svrabom dok nisam saznala za OVO

1832
0
PODIJELI

Miljana Marinko je majka sedmogodišnje djevojčice koja je imala problem sa alergijom. Posle višegodišnje borbe našla je način kako da pomogne ćerki.

Ispovest majke čije dete pati od alergija: Borili smo se godinama sa oticanjem i svrabom dok nisam saznala za OVO

Ona je pred kamerama portala Aska otkrila da je u pitanju alergija na prvo proljećno sunce, a ovaj problem otkrili su pre tri godine.

– U početku to nije bilo strašno, pojavljivalo joj se samo crvenilo na licu. Međutim, prošle godine je krenulo da joj otiče i da je svrbi koža. Jako nezgodna alergija, pogotovo za dijete koje voli da bude napolju. Jedno vrijeme smo rešenje tražili u sirupima protiv alergija, ali je to dosta agresivno za dječji organizam. Ovog ljeta smo čuli za beta-glukane i da su najboji oni iz pekarskog kvasca. Oni su na potpuno prirodnoj bazi. Moja ćerka je probala i efekat je bio odličan s obzirom na to da se njoj nakon 10 dana alergija potpuno povukla – kaže Miljana.

Ne zaboravite da jačate imunitet vašoj deci, tako će nestati veliki broj tegoba.

– To nije samo alergen, to je jedna vrsta foto toksične reakcije kojima je izložena koža. U najvećem ljudskom organu, odnosno koži postoje imune ćelije koje su ključne u nastanku alergije. Beta glukani upravo tu deluju, jer pomažu tim ćelijama da se bolje naoružaju u borbi sa alergijama – kaže dr Goran Vukomanović, pedijatar.

Prof. dr Jovica Milovanović, otorinolaringolog naglasio je da se uvek on i njegove kolege trude da pacijentima skrenu pažnju da mesec dana pre početka alergija počnu da zasićuju receptore antihistaminicima sa jedne strane, a sa druge strane da u istom periodu počnu da piju beta glukane, kako bi se smanjile alergije.

Najčešće alergije manifestuju se kroz kijavicu, zapušenost, peckanje i curenje nosa, karakterističan svrab u predelu očiju, grla, ušiju, većeg dela kože, javlja se crvenilo na koži, oči postaju suzne… Ukoliko želite da ublažite ove simptome počnite na vreme da koristite beta glukanima.

Beta-glukan je dugolančani polisaharid koji poseduje neverovatno svojstvo aktivacije imunološkog sistema i omugućuje mu da brže prepozna i uništi štetne patogene mikroorganizme kojima smo svakodnevno izloženi.

Beta glukani se dobijaju iz prirodnih izvora, a to su kvasne ćelije, gljivice kvasca koje smo pre nekoliko decenija unosili mnogo više nego sada.

– Studije su pokazale da do 75 odsto pacijenata ima srednje teški ili teški oblik alergija, a ako koriste beta glukane onda su im simptomi do 50 odsto blaži – navodi dr Milovanović.

www.mamaibeba.com

PODIJELI
Naredni članakDa li je vaše dijete – sebično?