Naslovnica Sex i ljubav Ispovijest žena koje godinama apstiniraju od seksa i tvrde da su sretnije...

Ispovijest žena koje godinama apstiniraju od seksa i tvrde da su sretnije nego ikad

895
0
PODIJELI
Steffanie Rivers kazala je kako ne želi biti seksualni objekat.

“Nisam imala seksualne odnose od 2014. godine i dobro mi je. Tada sam bila u vezi, ali u to vrijeme sam shvatila da je većina muškaraca, bez obzira na dob nezrela i usredotočena samo na seks. Nije da je moj libido nizak, ali ne želim biti rob svojim seksualnim porivima”, kazala je Rivers za Reader's digest.

Ona je u martu upoznala svog partnera Nelsona, vjeruje kako je on ljubav njenog života. Oboje apstiniraju od seksa do braka.

Ono na što se ona usredotočuje jeste izgradnja duhovnosti i odnosa s čovjekom koji također apstinira. Vjeruje da je to najbolji način da utvrdi da li su kompatibilni na druge načine koji će održati njihov odnos u godinama koje dolaze.

LaQuita Lusk apstinira od seksa još od 2009. godine.

“Sve je počelo prvenstveno iz vjerskih razloga. Međutim, tokom godina stekla sam kontrolu nad svojim libidom i odlučna sam čekati na brak. Kad sam bila u svojim dvadesetima, prošla sam kroz razdoblje ulazaka i izlaska iz loših odnosa. Jednog jutra, vraćajući se kući iz noćnog izlaska, doslovno sam plakala cijelim putem znajući da me osoba s kojom sam bila ne voli. Tada sam imala samo 24 i odlučila ostati u celibatu godinu dana. Međutim sada sam spremna čekati do braka! “

Iako misli da je seks lijepa i posve prirodna stvar, želi da iskontrolira svoje želje.

Sara Rogers nije imala seks od 2012. godine. Sportista je, ima oko 10 posto tjelesne masti, nema menstruaciju, ima nisku razinu hormona i njen libido ravan je nuli. Ona se usredotočuje na trčanje, triatlon i sportove izdržljivosti općenito.

“Provodim sate na treninge i trošim mnogo novca na cipele, utrke i putovanja. Kada sam sama imam savršenu rutinu: probudim se rano, vježbam, jedem, odmaram se i u krevetu sam do 21 sata”, kaže Sara i dodaje da bi se voljela družiti i imati seks kada nađe pravu osobu za sebe.

Kaže kako njen idealan muškarac ne treba biti ozbiljan sportista, jer dva ista u vezi bilo bi malo previše.