Naslovnica Sex i ljubav Italijan priključen na aparate vjenčao se u bolničkom krevetu, 12 sati poslije...

Italijan priključen na aparate vjenčao se u bolničkom krevetu, 12 sati poslije desilo se čudo (FOTO)

447
0
PODIJELI

Par iz Italije vjenčao se u nesvakidašnjim okolnostima, a od priče koja je počela kao “posljednja želja mladoženje”, pretvorila se u onu sa najljepšim završetkom.

Italijan Maurico (47) iz Torina hospitaliziran je u junu nakon što je doživio infarkt.

Unatoč naporima liječnika njegova klinička slika, nažalost, nije bila obećavajuća. Njegovo stanje se pogoršalo, uzrokujući niz drugih komplikacija, a koje su ga dovele do stanja u kojem mu je bila prijeko potrebna transplantacija srca.

Život Mauricija, koji je stavljen na popis za hitnu transplantaciju, održavali su aparati koji su mu pomogali da krv cirkuliše njegovim tijelom. Prihvativši da je na samrti, Italijan je imao samo jednu želju – da se vjenča Silvijom, svojom djevojkom i majkom njihove dvomjesečne kćerke. To se i ispunilo.

Mauricio i njegova izabranica imali su vjenčanje koje je bilo
Mauricio i njegova izabranica imali su vjenčanje koje je bilo “njegova posljednja želja” (Foto: ansa.it)

Vjenčanje koje je započelo kao “Mauriciova posljednja želja”, održalo se na odjelu kardiokirurgije gdje je on ležao. Silvija je, umjesto cvijeća, držala buket napravljen od epruveta za vađenje krvi, a prostoriju su ukrasili i sa nekoliko balona. Na dnu kreveta, bila je i fotografija njihove kćerke.

Iako su mislili kako je ovo jedan od nekoliko posljednjih trenutaka koje će par provesti skupa, samo 12 sati poslije vjenčanja dogodilo se čudo. Centar za transplantacije javio je kako su pronašli odgovarajuće srce za Mauricija.

Ono je posebnim letom stiglo u Torino, a zatim je tim stručnjaka izveo sedmosatnu operaciju koja je prošla uspješno.

Mauricio je danas dobro i uživa sa svojom porodicom (Foto: ansa.it)
Mauricio je danas dobro i uživa sa svojom porodicom (Foto: ansa.it)

“Prekrasna vijest sa dvostrukim sretnim završetkom”, rekao je Giovanni La Valle, generalni direktor zdravstva Grada Torina, čestitavši transplantacijskom timu, pa dodao: “Ali, još više čestitke ovom čovjeku i paru koji je ponovo rođen. Neka ova porodica bude početak novog sretnog zajedničkog života”, zaključio je on.

Mauricio je danas dobro i uživa sa svojom porodicom, a njegova priča je dokaz da su čuda zaista moguća.