Naslovnica Sex i ljubav Izlasci nakon razvoda nikada nisu laki, ovi savjeti eksperata će vam pomoći

Izlasci nakon razvoda nikada nisu laki, ovi savjeti eksperata će vam pomoći

915
0
PODIJELI

Izlasci nakon razvoda nikada nisu laki.

Svako ko kaže da jesu ili preuveličava ili ne govori istinu.

Zbog toga nemojte biti prestrogi prema sebi.

Započinjanje nove veze poslije nečeg tako bolnog i teškog ponekad može biti zastrašujuće.

Međutim veoma je važno da ponovo počnete graditi svoj ljubavni život. Zapamtite na kraju tunela uvijek postoji svjetlo. Samo morate biti voljni da ga nađete.

Men's Health donosi vam deset stručnih savjeta kako da počnete izlaziti nakon razvoda. Sigurno neće biti lako, ali možete se nositi s tim.

Upišite kurs

Ako ste nervozni zbog novih izlazaka upišite kurs kulinarstva, steličarstva ili neke umjetnosti. Posjetite internet i nađite neki kurs koji vam je interesantan. To će vam pomoći da steknete rutinu izlazaka.

“Ohrabrujem nedavno razvedene muškarce da pohađaju časove i upoznaju nekog novog. Na taj način možete i upoznati nekoga, a to će olakšati muškarcima koji su odavno prestali izlaziti da upoznaju nekog novog”, rekla je seksologinja Sunny Rodgers.

Izaberite izlazak u javnosti za prvi date

Rodgers predlaže da na prvi sastanak izađete na pijacu. Budući da je to javni prostor osoba s kojim izazite osjećat će se sigurno a imat ćete i tema za razgovor.

“Možete razgovarati o cvijeću i voću dok lutate i kupujete zajedno. Ako je izlazak na pijaci prošao dobro predložite joj da izađete na kafu, sladoled ili na piće”, rekla je Rodgers.

Možete čak početi da planirate i drugi sastanak. Predložite joj kupovinu nekoliko ključnih sastojaka i predložite joj da nakon kupnje zajedno pripremite večeru.

Adrenalinski izlazak

Rodgers kaže da previše adrenalina na prvom sastanku sigurno uzrokuje i drugi sastanak. Izađite u prirodu, na planinarenje na primjer, to će vam pomoći da stvorite dublji kontakt s partnericom. Možete probati i vožnju kajakom.

Način upoznavanja se promijenio, morate to prihvatiti

Morate znati da su se neke stvari od vašeg posljednjeg izlaska promijenile. Aplikacije i online stranice sada su primarni oblik upoznavanja. Susreti uživo i dalje se dešavaju ali dosta manje nego je to bilo prije.

Umjesto da budete frustrirani iskoristite stare vještine i nadopunite ih novima. I zapamtite tretiranje žene s poštovanjem i dobri maniri nikada ne izlazi iz mode.

Uživajte u iskustvu

Ne očekujte da ćete sresti ženu svog života već na sljedećem sastanku. Prvi sastanak ne morate shvatati previše ozbiljno. Oslobodite se i zabavite. Važno je da ne budete pod pritiskom. Naravno, izašli ste iz dugog braka ali to ne mora da znači da morate biti ozbiljni u novoj vezi. Budući da imate prethodno iskustvo, ne žurite u sljedeću vezu i idite polaklo. Ne pokušavajte se oženiti sutra, već uživajte u upoznavanju.

Budite ono što jeste

Ovo je zastrašujući period u vašem životu i to je uredu. Vratili ste se na početak i sigurno se pitate kako početi. Sumnja u sebe prirodna je emocija i svima nam se dešava. Kad o tome mislite podsjetite sebe da ste dovoljno dobri, dovoljno pametni, dovoljno zabavni. Nemojte se pretvarati da ste ono što niste.

“Ako ste glupi, budite glupi. Nikada ne mojte lagati i glumiti jer će vam maska jednog dana svakako spasti. A i dokazano je da žene vole pomalo glupave muškarce”, rekla je seksologinja Kristie Overstreet.

Izađite s nekim ko nije vaš tip

Ako uvijek izlazite s određenim tipom žene, nađite nekog potpuno različitog. Dakle, ako ste oduvijek bili u vezi s ozbiljnim ženama pokušajte se zabavljati s nekom spontanom i ženom avanturističkog duha. Možda vam se promjena i dopadne.

Odbacivanje je dio života

Jedna od stvari koja nas sprječava na nova upoznavanja jeste odbijanje. Ako se to i dogodi podsjetite se da je svako u nekom trenutku svog života bio odbijen.

Duboko udahnite i nastavite dalje. Na kraju krajeva, koga briga. Ako nešto ne uspije samo ste jedan korak bliže u pronalaženju prave osobe.

Nije slatko biti očajan

Nemojte očajnički željeti da budete u vezi. Ako ste se nedavno razveli ne biste se ni trebali upuštati u ozbiljnu vezu. Vaš očaj mogao bi biti očigledan a to će odbiti svaku ženu.

Zapamtite: Cijela ova stvar je proces učenja

Izlasci nakon razvoda su savršena prilika da otkrijete nešto novo, nekog novog sebe jer je ovo ozbiljna stvar. Vi tražite novu ljubav.

“Dok izlazite s novim osobama vi istovremeno učite o sebi”, kazala je Kristie Overstreet klinički seksolog i psihoterapeut.