Naslovnica Bebe i mališani Jedine devetorke na svijetu proslavile prvi rođendan: Nije lako, ali važno je...

Jedine devetorke na svijetu proslavile prvi rođendan: Nije lako, ali važno je da su zdravi

202
0
PODIJELI

Jedine devetorke na svijetu koje je prije godinu dana na svijet donijela Halima Cisse proslavile su prvi rođendan.

Svi sada puzaju. Neki sjede, a mogu i hodati ako se za nešto pridržavaju”, otkrio je njihov otac Abdelkader Arby za BBC.

“Čak je ponekad zamorno, ali kada pogledate sve te bebe savršenog zdravlja, osjetite olakšanje. Sve zaboravljamo”, kazala je njihova 26-godišnja majka koja priznaje da nije lako brinuti o toliko beba, ali se nada da će postati lakše kad odrastu.

Bebe su oborile Guinnessov svjetski rekord za najveći broj odjednom rođene i preživjele djece. Uoči porođaja prošle godine, vlada Malija prevezla je Cisse u Maroko na specijaliziranu skrb.Cisse je bebe rodila u 30. tjednu carskim rezom. Dva dječaka su dobila imena Mohamed i Bah, prema predsjedniku Malija i kralju Maroka. Roditelji su se na to odlučili kako bi zahvalili vlastima zemalja koje su im pomogle da bebe sigurno stignu na svijet. Druga dva dječaka zovu se Elhadji i Oumar, dok su djevojčice dobile imena Hawa, Adama, Fatouma, Oumou i Kadidia.

Nekoliko mjeseci kasnije pojavila se vijest da je žena po imenu Gosiame Sitholeu Južnoj Africi rodila deset beba.

Međutim kasnije se saznalo da to nije tačno, te da uopće nije bila trudna te je 37-godišnjakinja zadržana u psihijatrijskoj ustanovi na promatranju. Razlozi zbog kojih je izmislila ovu priču nisu poznati.