Naslovnica Sex i ljubav Jedini pouzdan način da znate da li je žena doživjela orgazam

Jedini pouzdan način da znate da li je žena doživjela orgazam

731
0
PODIJELI

Većina će se složiti da je glumljenje orgazma glupost koja ne koristi nikome, jer partner neće ni znati da nije ‘zadovoljio’, a onaj ko glumi smanjuje šanse da ga sljedeći put doživi s istim partnerom.

Dok oko 30 odsto žena nema problema s redovnim doživljavanjem vrhunca, ostalih 70 odsto ga doživljava znatno rjeđe  – otprilike svaki peti seksualni odnos, s tim da postoji čak 15 odsto žena koje otkrivaju da nikad nisu doživjele seksualni vrhunac ili su to doživjele tek jednom do dva puta u životu.

Ipak, studije pokazuju da je više od 90 odsto žena u nekom trenutku odglumilo orgazam, najčešće da ne povrijede partnera. To ne zvuči tako neobično ako spomenemo činjenicu da oko 20 odsto muškaraca vjeruje da su toliko dobri ljubavnici da njihova partnerka ne mora glumiti, odnosno da je nemoguće da je ne zadovolje i da ih slaže, prenosi 24sata.

Simptomi orgazma

Uopšteno, jasni znakovi orgazma su grčenje mišića – najčešće vaginalnih, što uzrokuje osjećaj da je ‘uža dole’.

Takođe, mogu se pojaviti i grčevi u nogama. Kod pojačanog intenziteta stimulacije u kojima njen dah postaje kratak, a uzdasi glasniji, nakon postizanja pravog vrhunca ona će zastati, jer će joj trebati barem nekoliko sekundi za oporavak.

Velikom broju žena će nakon orgazma pocrveniti dio prsa iznad dojki gdje je koža tanka zbog navale hormona.

To što glumi ne znači da ne uživa

Čak i ako ona glumi orgazam, to nipošto ne mora značiti da ona ne uživa u seksu.

Naime, istraživanja pokazuju da je kod žena najveća aktivnost u centrima za užitak u mozgu za vrijeme seksa, odnosno “na putu do orgazma”, dok neposredno prije samog vrhunca aktivnost naglo pada. S druge strane, kod muškaraca je aktivnost u tim dijelovima najveća upravo za vrijeme same ejakulacije.