Naslovnica Life Style Kako da pripremite svoju kožu za jesen?

Kako da pripremite svoju kožu za jesen?

246
0
PODIJELI

Jesenja njega lica preko je potrebna koži, koja je tokom vrelih ljetnjih dana bila izložena suncu, kremama za sunčanje, hloru iz bazena i soli iz mora. Nakon svega ovoga ona može biti suva, dehidrirana i željna kvalitetne njege. Jesen sa sobom donosi zahlađenje, vjetar i kišu, a kako naša koža sve pamti i osjeća – nema sumnje da joj je potrebna i odgovarajuća njega.

Sa približavanjem jeseni, vrijeme je za neke izmjene koje se tiču njege kože. Uskoro nas očekuje hladnije vrijeme koje odlikuje i manja vlažnost vazduha, što, ukoliko se ne pripremite na vrijeme, može učiniti vašu kožu suvom.

Uz vetar i toplotu radijatora, povećava se rizik za različite probleme sa kožom. Ekcem, svrab i crvenilo, prema riječima dermatologa, uspješno ćete izbjeći ako u svoju dosadašnju rutinu unesete nekoliko izmjena. Jesenja njega lica i tijela razlikuje se od njege u ljetnjim mjesecima. Iskoristite priliku da revitalizujete sve ono što su tokom ljeta uništili sunčevi zraci i ekstremna vrućina.

Umjesto laganih, odaberite masnije kreme

U jesen, preplanulost nestaje, a bore i sitne nesavršenosti na koži postaju uočljivije. Zbog toga, vrijeme je da se oprostite od lagane kreme koja vam je prijala tokom ljeta. Treba da nabavite jači preparat na bazi uree i ceramida, esencijalnih i zdravih masnih kiselina koje su prirodni sastojak kože.

Hidratantna krema obogaćena hijaluronskom kiselinom koja zadržava vlagu potrebnija vam je nego tokom ljeta. S obzirom na to da je za jesenji period karakteristično i povećano aerozagađenje, masniji preparati zaštitiće osetljivi epitel.

Ukoliko to do sada niste praktikovali, jednom u mjesec dana na lice nanesite hranljivu masku koja sadrži visok procenat vitamina i biljnih ekstrakata.

Ne preskačite nanošenje losiona za telo

Sa manje vlage u vazduhu, koža je suva, što dovodi do svraba i nelagodnosti. Najlakši način da to prevaziđete je pojačana hidratacija ne samo lica, već i cijelog tijela.

Zaštitna barijera koju pojedini preparati stvaraju nakon nanošenja na kožu, pobrinuće se da ona ne izgubi vlažnost i da ostane zdrava. Odaberite losion koji sadrži vitamin E, jojobu ili ši puter i ne zaboravite da ga nanesete poslije svakog tuširanja.

Redukujte pilinge

Sa dolaskom hladnijeg vremena, smanjite korišćenje agresivnih preparata koji isušuju kožu. Piling će očistiti pore i povećati apsorpciju hranljivih sastojaka koji se nalaze u kremi. Istovremeno, doprinosi da vaš ten nakon izlaganja suncu bude ujednačen. Pa ipak, piling lica radite samo jednom nedjeljno, jer će pretjerivanje u nastojanju da se riješite izumrlih ćelija pogoršati trenutno stanje.

Optimalna ishrana je za izgled kože podjednako važna kao i korišćenje kozmetičkih preparata. Pored namjernica i vitaminskih suplemenata, saveznik za blistavu kožu vam može biti i ovlaživač vazduha. Kada počne sezona grijanja, ovaj aparat pomoći će vam da očuvate elastičnost i vlažnost kože.

(PRVA)