Naslovnica Life Style Kako kosu učiniti dužom i gušćom za samo 30 dana

Kako kosu učiniti dužom i gušćom za samo 30 dana

639
0
PODIJELI
Ukoliko osjećate da vaša kosa slabo raste donosimo vam nekoliko savjeta kako da kosu učinite dužom i gušćom za samo 30 dana.Sprijateljite se s makazama

Kada želite imati dugu kosu šišanje bi am moglo izgledati kao glavni neprijatelj. Međutim stvarnost je suprotna. Naime ukoliko želite dugu i gustu kosu morate je redovno šišati. Šišanje pomaže održavanju zdravlja vaše kose, a mnogo ju je lakše i stilizirati.

Uvijek koristite regenerator

Regenerator za kosu nanosite svaki put kada perete kosu. Regenerator ima blogotvorni učinak na vašu kosu. Osim toga spašava vas i od negativnih ulinaka peškira na kosu. Ne zaboratie da je regenerator dobar za sve tipove kose.
Osim toga možete koristiti i nekoliko sastojaka direktno na kosu i tjeme. Na primjer sok od luka, bijelog luka, koprive, jabukovog sirćeta i kokosovo mlijeko hrane kosu i poboljšavaju njen rast.

Sedmično je njegujte maskama i uljima

Masku za kosu trebate nanositi jednom sedmično. Ovo je veoma važno ako želite potaknuti rast kose. Ulje nanosite na vlažnu kosu. Masku možete napravi i sami. Sastojci poput meda, limuna, avokada, maslinovog ulja i sok od luka mogu se koristiti za izradu maske za kosu.

Pustite kosu da diše

Ukoliko je vaša misija imati dugu kosu nemojte je vezati prejako. To nepotrebno zaatezanje može uzrokovati lomljenje kose. Kosa također ima tendenciju uhvatiti mikrobne infekcije koje mogu dovesti do slabog rasta kose. Stoga je važno s vremena na vrijeme priuštiti joj antimikrobne tretmane kako bi dlaka mogla rasti. Još jedna važna stvar na koju morate imati na umu je pokrivanje kose prilikom izlaska. Sunčeva vrućina može naštetiti vašoj kosi baš kao i vašoj koži. Zato nosite šešir ili nanesite kremu za sunčanje na kosu.

Vaša prehrana je bitna

Naučnici su primijetili da konzumacija određene hrane može potaknuti rast kose. Posebno se savjetuje da jedete hranu bogatu biotinom ili vitaminom H koji djeluju kao gorivo za tijelo. Hrana bogata biotinom su mlijeko, sir, jaja, sve vrste orašastih plodova, kuhana jetra, sardine, losos i avokado.

Ne perite je prečesto

Nije dobro oprati kosu često, čak i ako vjerujete da je ne biste trebali pustiti da bude prljava. Svakodnevno pranje može kosu učiniti suhom i uzrokovati da izgubi svoja prirodna esencijalna ulja.