Naslovnica Sex i ljubav Kako kreirati i održavati uzbudljiv seks u dugim vezama

Kako kreirati i održavati uzbudljiv seks u dugim vezama

1072
0
PODIJELI
Imajte na umu da ono što vam se oboma sviđa, može promijeniti s vremenom.
Obratite pažnju na suptilne promjene i preuzmite odgovornost mijenjanja sebe i prilagođavanja partneru. Probajte se edukovati kroz knjige ili časopise i uživajte u svemu tome.

Dvije osobe, a ne par

Posmatrajte vas dvoje kao dvije individue prije nego kao par. Zaljubili ste se u živahnu, atraktivnu individuu, a ne polovicu osobe. Oboje trebate brinuti o sebi. Volite svoje tijelo takvo kakvo jeste, ali budite spremi potruditi se oko nekih stvari radi partnera.

Dobro se odnosite prema svom tijelu, vježbajte i jedite zdravo. Radite stvari zbog kojih se osjećate dobro. Nosite odjeću koja vam se sviđa. Ukratko, volite sebe.

Razvijte senzualan privatni život

Samozadovoljavajte se češće i to sami. Pronalaženje zadovoljstva dok ste sami znači da ćete htjeti seks, te da ćete lakše pokazati vašem partneru šta želite.

Vaše zajedničko vrijeme u krevetu je sveto. Ako je moguće, probajte se dogovoriti oko termina u kojem vas nijedan drugi aspekt života neće ometati. Shvatite da se to ne dešava tek tako. Komunicirajte.

Seks nije “usluga za uslugu” i ne gledajte ga na taj način. Cijenite jedno drugo i pokušajte učiniti da on nema uticaja na ostatak vaše veze. Ako se možete “odvojiti” od seksa orijentisanog na orgazam, učinite to. Uzmite vremena za vas – često je putovanje interesantnije od destinacije.

Njegujte romansu

To je gorivo koje vam pomaže da nastavite ići pravo. Budite nježni jedno prema drugome. Pokažite osjetljivu stranu. Promišljati o tome šta vaš partner želi, te naposlijetku i uraditi to – je veoma moćno.