Naslovnica Zanimljivosti Kako pravilno odabrati kolica za bebe

Kako pravilno odabrati kolica za bebe

280
0
PODIJELI

Važno je sagledati koliko će se vremena provoditi napolju, kakav je teren po kojim će ona ići

Bitni i dirljivi trenuci, pojedini smatraju i najljepši u životu, jesu upravo šetnje sa bebom, prvi odlazak u park, kraj rijeke, boravak na suncu.

Važna je i težina

Da bi šetnja bila udobna i prijatna, kako za dijete, tako i za roditelja, bitno je i da kolica za bebu budu brižljivo odabrana. Postoji pregršt modela, boja, dezena, razlikuju se materijali, brendovi, cijene, ali je najbitnije da ona svojim oblikom, težinom i veličinom budu podesna.

Naime, važno je sagledati koliko će se vremena provoditi napolju, kakav je teren po kojim će ona ići – asfalt, kaldrma, brdovit teren, potom da li živite u kući ili stanu, imate li lift. Usljed načina upotrebe važna je i težina, iako lakša kolica za bebe mogu biti i nestabilnija.

Pomoćni elementi

Važne su i dimenzije, kao i to da li imamo mjesto za odlaganje, da li njima može lako da se manipulira, usljed čega je važno da li su tročkaši ili četvorotočkaši, kakve su ručke. Naravno, pri izboru kolica za bebe bitno je da li se sjedišta okreću, kao i da li ima sve dodatne, pomoćne elemente. Dakle, ona treba bebi da obezbjede mir, da u njima bude sigurna, a vama lako upravljanje.