Naslovnica Life Style Kako sačuvati tamnu kožu nakon povratka s mora

Kako sačuvati tamnu kožu nakon povratka s mora

810
0
PODIJELI

Vratili ste se sa godišnjeg odmora s preplanulom kožom koju vrijedi sačuvati, ali svi znamo da “boja” blijedi i da ćete do oktobra biti vraćeni na “stare postavke”.

Kako usporiti proces bijeljenja kože?

Postoji nekoliko načina.

Vlažnost

Niti jedna količina vlažnosti za kožu nije prevelika i niti jedna učestalost i ponavljanje nanošenja proizvoda nije previše. Potrudite se da koži ne dozvolite niti jedan momenat suhoće jer jednom kada proces pilinga počne (otpadanje stare kože), on neće stati.

Lakše s toplom vodom

Dugotrajna kupka i tuširanja, koliko god da su poklon s neba, dehidratiziraju kožu 8vjerovali ili ne). Držite se što hladnije vode tokom tuširanja i koristite hidratantne gelove i kreme.

Budite nježni s čišćenjem kože

Gomila mrtvih ćelija čini da koža izgleda nezdravo. Čišćenjem odstranjujete mrtve ćelije, ali to morate raditi nježno da ne oštetite zdrave dijelove svog najvećeg organa. Koristite suhu četku za kožu ili posebnu spužvu namijenjenu upravo za to.

Pijte puno vode

Esencijalno je biti hidratiziran, ali ne samo po koži nego i u kontekstu cijelog tijela – ne dozvolite da ostanete žedni! Pijte vodu, a posebno uz hranu koja tokom probave “upija” svaku tekućinu na koju naiđe.