Naslovnica Life Style Kako se u ljetnim danima nositi s masnom kožom

Kako se u ljetnim danima nositi s masnom kožom

434
0
PODIJELI
Pojavom masne kože stvaraju se veće mogućnosti za nastajanje akni i gnojnih naslaga. Kako biste, osim navedenih problema, izbjegli i veću “usijanost” lica, primjenjujte sljedeće savjete.

Izbjegavajte šminku

Izbjegavanjem velikog broja nepotrebnih proizvoda spasit ćete kožu vašeg lica i sačuvati je od štetnosti i prljavštine. Opće je poznato da teška šminka vodi do začepljenja pora, a problem je još veći na visokim temperaturama. Dozvolite vašoj koži da diše, a ukoliko je zaista potrebno, nanosite samo lagane proizvode poput hidratizirajućih krema.

Koristite upijajući papir

Upijajući papir može se pronaći u svim većim drogerijama, a idealan je za ove ljetne dane. Uvijek ga nosite sa sobom i po potrebi koristite za upijanje i eliminisanje suvišnih masti.

Redovno se umivajte

Jedna od najučinkovitijih medota za eliminisanje znoja i suvišnih masnih naslaga krije se u najjednostavnijoj rutini, umivanju. Preporučuje se umivanje mlakom vodom minimalno dva do tri puta dnevno.

Koristite maske za lice

Ako se vaše lice znoji češće nego inače, preporučuje se primjena glinenih maski za lice. Glina, za razliku od drugih sastojaka, ima veću moć apsorpcije.