Naslovnica Bebe i mališani Kako umiriti bebu koja plače tokom vožnje automobilom

Kako umiriti bebu koja plače tokom vožnje automobilom

588
0
PODIJELI

Noćna mora svakog roditelja je kada usred vožnje automobilom beba krene da vrišti i plače. Ne gubite nadu, pokušajte da primjenite neki od ovih savjeta i krenite u vožnju.

Provjerite pojas

Provjerite bebi pojas – I sami znate da bebin plač može da ukaže da joj nešto smeta. Bebe brzo rastu i možda niste obratili pažnju, ali vrlo je moguće da je pojas steže i da se ne osjeća prijatno. Kada je beba mirna provjerite njenu udobnost i da li joj svi dodaci odgovaraju.

Obezbijedite malo zabave – Vi volite mirnu vožnju i uživate u tišini, ali za mlade umove u razvoju, vožnja automobilom vrlo brzo postane dosadna. Ponesite mu omiljene igračke, svaki put ih zamjenite novim. Na taj način će se osjećati kao da je kod kuće i bit će opuštenije.

Pustite umirujuću muziku – U zavisnosti šta dijete voli i da li želite da zaspi ili bude budno. Sve u svemu djeca vole muziku i taj način umirivanja se pokazo kao najefikasniji.

Toplota razdraži dijete

Provjerite temperaturu u automobilu – Toplota najviše razdraži dijete. Njemu je već nezgodno u sjedalici i sigurno mu još više vruće. Vodite računa da ne bude direktno izloženo suncu i obavezno uključite klimu da bi se osjećalo prijatnije.

Neka vaša beba istraži sjedište i navikne se na njega – Ako dijete plače svaki put kada ga stavite u sjedište. Uzmite jedan dan i ponesi te ga kući, pružite djetetu priliku da ga malo istraži i shvati da to nije nikakav “bauk”.

I savjet za kraj, ne brinite se ovo je samo faza koja će proći. Dijete će vrlo brzo početi da uživa u vožnji, samo budite stpljivi i učinite vožnju koliko god možete opuštenom i zabavnom.