Naslovnica Sex i ljubav Kakvu prvu poruku poslati osobi koja vam se sviđa

Kakvu prvu poruku poslati osobi koja vam se sviđa

1544
0
PODIJELI
1. Nemojte komentarisati izgled osobe

Ovo je prvo pravilo kada je u pitanju javljanje preko društvenih mreža. Žene često ignorišu poruke u kojima im neko na prvu hvali izgled, jer im se to čini čudnim.

“Mnogo mi je draže kada mi se neko javi i ukaže na neki naš zajednički interes, nego kad samo pohvali moj fizički izgled” kaže Lorrae Bradbury, seks ekspert i savjetnik.

2. Tražite zajedničke interese na njihovom profilu

Umjesto da šaljete čudne i nedefinisane poruke, prelistajte njihov profil i pogledajte koje su vam stvari zajedničke. Zatim se javite i ukažite joj na to, shvatit će vas ozbiljnije jer ćete djelovati zainteresovan za njen život.

Sjetite se da u pitanju nije bar ili druženje na zabavi, ovdje morate ostaviti dojam opuštene i dobre osobe koja želi ostvariti normalan odnos. Svi se mogu javiti sa “Hej zgodnice, šta ima?” potrudite se sa smišljanjem taktike.

3. Budite iskreni

Osoba kojoj šaljete poruku vrlo vjerovatno prima dosta poruka na dnevnoj bazi, te će vjerovatno prepoznati poruke koje stalno šaljete svima kojima se javite.
“Izbjegavajte izlizane fraze koje možete pronaći na internetu, jer one možda zvuče smiješno i zabavno ali mi smo ih čule već milion puta.” kaže Bradbury te dodaje da korištenje izlizanih fraza zvuči kao da niste dovoljno zainteresovani da smislite svoje.

Trudite se biti otvoreni i šaljite poruke koje su skrojene prema karakteru osobe kojoj pišete.

Bradbury također dodaje da otključate profil jer su žene otvorenije prema muškarcima kojima mogu vidjeti profil kada im se jave.

4. Ako je zainteresovana, znat ćete

Bitno je zapamtiti da u pitanju nije rubikova kocka, nego stvarna osoba. Eksperti preporučuju da se potpuno opustite i odgovarate na poruke onako kako biste odgovarali prijatelju. Postavljajte pitanja o njenim hobijima i stvarima koje voli.
Ako osoba s kojom pričate odgovara redovno i u brzom vremenskom roku, to znači da je zainteresovana. Međutim, ukoliko na odgovor čekate duže te su poruke jako kratke to obično predstavlja nezainteresovanost.

5. Internet kontakt prenesite na kontakt uživo

Pratite svoju intuiciju, ukoliko razgovor ide u dobrom smjeru te osjetite konekciju možete je zvati vani. Predložite izlazak na kafu ili čaj kao način da uživo razmijenite zajedničke interese i priče.

Međutim, ukoliko osoba s kojom pričate nije zainteresovana nastavite dalje. Shvatite da se to dešava i fokusirajte se na pronalazak nekoga ko će se više zagrijati za vas.