Naslovnica Life Style Lakše do preplanulog tena: Ove tri namirnice će vam pomoći da brže...

Lakše do preplanulog tena: Ove tri namirnice će vam pomoći da brže potamnite na suncu

221
0
PODIJELI

Ljeto je sve bliže, a toplo vrijeme uveliko je postalo naša svakodnevica. Ljetne haljine, kratke majice i šorcevi dnevne su kombinacije, a daleko ljepše djeluju na prepanulom tijelu.

Mnogi koriste zrake sunca kako bi “uhvatili boju” i upili vitamin D, ali iako ovo ima svojih benefita, sunčanje sa sobom nosi veliki broj opasnosti, stoga vodite računa i obavezno koristite kreme sa zaštitnim faktorom.

Ipak, ukoliko želite da imate bronzani ten, a da se ne izlažete suncu previše, u tome vam mogu pomoći određene namirnice, koje će ubrzati tamnjenje kože.

Šargarepa

Šargarepa je puna betakarotena koji je odličan za ten i pomaže koži da dobije lijepu, bronzanu nijansu. Glavni je sastojak preparata koji se koriste za tu namjenu, ali je daleko bolji izbor da betakaroten unosite na prirodan način.

Ukoliko niste ljubitelji svježe šargarepe, pokušajte sa sokom i kombinacijom sa drugim voćem. Recimo sok od cijeđene pomorandže i šargarepe je savršeno osvježenje.

Jaja

Jaja su namirnica koja će vam biti dobar saveznik u održavanju preplanulog tena. Bogata kalcijumom, vitaminima A, B i D, ali i selenom, čine dobro za vaš cjelokupni organizam. Ovo su sastojci koji takođe zadržavaju betakaroten u vašem sistemu, što znači da preplanulost neće brzo iščeznuti.

Kelj

Kelj je veoma bogat nutritivnim svojstivma, a njegova konzumacija poboljšava stanje cjelokupnog organizma i crijevne flore. Između ostalih benefita, ovo lisnato povrće je bogato betakarotenom, kao i šargarepa. Konzumacija kelja u toplim mjesecima pomoći će da vaš ten izgleda blistavo i brže dobije bronzanu boju, prenosi Telegraf.