Naslovnica Sex i ljubav Loše navike u vezi koje se čine normalnim

Loše navike u vezi koje se čine normalnim

273
0
PODIJELI

Iako vam se neke navike u vezi mogu činiti sasvim normalnim, one ipak mogu imati negativan efekt.

Ako govorite partneru da je “vaše sve”, eliminišete svoju individualnu poziciju. Time indirektno pokazujete da je partner centar vašeg svijeta i jedini razlog vašeg postojanja.

Održavanje konstantnog kontakta dopisivanjem, pozivima i druženjem nije uopće zdravo. Svima je potreban prostor u vezi kako bi “udahnuli svježeg zraka”.

Od partnera ne treba tražiti da riješi sve probleme čak i ako je uvijek brižan i spreman da pruži podršku. Pogrešno je oslanjati se uvijek na partnera i ovisiti o njemu u procesu rješavanja problema. Svaki pojedinac se prije svega treba brinuti za sebe.

Vaša sreća ne smije ovisiti o partneru jer partner nema obavezu i odgovornost da se vi osjećate vrijednim i sretnim. Trebate imati vlastiti osjećaj sreće, odnosno znati se sami usrećiti.

Ako radite sve zajedno, to nije dobro jer trebate imati i odvojene aktivnosti. Dajte prostora jedno drugom.

Prekomjerna iskrenost također nije poželjna jer ne treba baš sve reći naglas. Neke stvari trebate zadržati samo za sebe, bit će bolje za oboje.

Komunikacija je ključ uspješne veze, tako da u slučaju problema ne trebate okolišati nego odvojiti vrijeme i mirno razgovarati. Uljepšavanje stvari nije uvijek dobar izbor.

Nježnost i pažnja poput poljubaca, zagrljaja i poklona su poželjni, ali nisu sve u vezi. To posebno važi ako ste na javnom mjestu, jer nema potrebe da to svi vide.