Naslovnica Life Style Masaža prije koje drhte i najhrabriji (VIDEO)

Masaža prije koje drhte i najhrabriji (VIDEO)

518
0
PODIJELI

Drevna vrsta masaže koja se obavlja pomoću mesarskog noža ponovo postaje popularna na Tajvanu, a mnogi previđaju da će ovaj trend uskoro da zaživi u cijelom svijetu

U tehnici poznatoj pod nazivom daoliao (doslovno u prevodu znači masaža nožem), maseri pronalaze tačke stresa na tijelu i vrše pritisak na njih koristeći oštru ivicu noža koja se obično koristi za sječenje mesa. Tako oslobađaju napetost i umiruju energiju u tijelu.

Ova praksa je stara 2.000 godina, a epicentar umjetnosti je grad Tajpej u kome lokalci mogu da isprobaju neobičnu tehniku za relaksaciju ili da nauče drevnu masažu koja se sprovodi pomoću noža, alata koji ima zdravstvene koristi.

Klijenti koji dođu na Tajvan i žele da isprobaju ovu masažu moraju da se zaviju u peškire i odoru, prije nego što maseri počnu da pritiskaju njihova tijela, odnosno tačke.

Na internetu se pojavio veliki broj snimaka na kojima je prikazao kako se sprovodi daoliao masaža a na prvi pogled ne izgleda uopšte tako prijatno…

Iako mnogima djeluje strašno, oni koji su je isprobali se kunu u njeno dejstvo, a jako je bitno napomenuti da su maseri vegani i ne smiju da izvode masažu ako su neraspoloženi.

Kako vi održali svoju qi energiju čistom, terapeuti ustaju svakog jutra u 5, rade 100 čučnjeva i stoj na glavi, ali i udaraju svoje nože u jastuk 30 minuta kako bi pustili qi energiju da teče, prenosi “Telegraf.rs“.

Noževi se uvijek prije upotrebe “pune” tako što se postavljaju u blizini meteorita. Prije masaže, klijenti moraju da drže noževe u rukama kako bi uravnotežili svoju energiju, prije nego što operu svoju karmu pomoću noževa. Nakon toga, praktičari mogu da pročitaju vaše sudbini.

Kako prenosi “BBC”, nijedan klijent u istoriji nije bio povrijeđen tokom masaže.

Edit This Post