Naslovnica Zdravlje Milanu Simetiću obavljena transplatacija jetre

Milanu Simetiću obavljena transplatacija jetre

1159
0
PODIJELI

Četrnaestogodišnjem Milanu Simetiću, osnovcu iz šekovićkog sela Kalabače, presađena je jetra u Univerzitetskoj bolnici u italijanskom gradu Padovi i osjeća se dobro, rekla je Milanova sestra Mileva Simetić.

“Naredna tri dana, zbog mogućih komplikacija, biće kritična, a nakon toga, kada jetra počne da funkcioniše, vidjećemo kako će teći dalji oporavak”, rekla je Simetićeva.

Milan Simetić od rođenja je imao problema sa bubrezima, koji su prošle godine potpuno otkazali, a ugrožen mu je bio i rad jetre, pa mu je jedina nada za ozdravljenje bila transplatacija ovih organa.

Zbog ogromnih troškova koje iziskuje ovako složen medicinski poduhvat, a koji Milanovi roditelji nisu mogli da finansiraju, organizovana je humanitarna akcija regionalnih razmjera tokom koje je prikupljen novac za transplataciju jetre, koja je obavljena sinoć u bolnici u Padovi.

Milan je od septembra u Padovi, a gotovo sve vrijeme u ovom italijanskom gradu sa sinom su otac Joviša i majka Snežana koja je, kako je potvrdila dječakova sestra, jutros oko 10.00 časova posjetila Milana na odjeljenju intenzivne njege, gdje je trenutno smješten.

Milanova sestra Mileva rekla je da je porodica Simetić veoma zahvalna brojnim donatorima i ljudima dobre volje koji su finansijski podržali akciju prikupljanja novca za liječenje dječaka, a posebno je istakla trud i požrtvovanje Milanovog nastavnika Željka Ristića koji je bio jedan od inicijatora akcije, te doprinos Jelene Hrištan iz Švajcarske i Saše Latinovića iz Banjaluke.

 

Izvor: Srna