Naslovnica Zanimljivosti Najčešće greške koje radite prilikom čišćenja prašine

Najčešće greške koje radite prilikom čišćenja prašine

291
0
PODIJELI

Brisanje prašine rijetkima je zadovoljstvo, jer mi je brišemo, a ona ponovo pada – čini se kao da radimo uzaludan posao.

Međutim, ako se već potrudimo i očistimo kuću od prašine, onda treba paziti na neke stvari kako bi prošlo što više vremena prije nego se ponovo nataloži po stvarima.

Ovo je pet najvećih pogrešaka koje rade gotovo svi.

Korištenje peruške

Ovo pomagalo za čišćenje ustvari radi više štete nego koristi jer prašinu samo rasprši naokolo, s jedne površine na drugu. Ako baš ne možete bez njih, češće ih operite pod vodom ili jednostavno zamijenite novom.

Ne čistite grijalice i klima uređaje

Velike količine prašine mogu se skrivati iza grijalica i klima uređaja, što znači da ćete vi očistiti kuću, a prašina će opet izletjeti iz ovakvih uređaja i nataložiti se na stvarima. Stoga je zgodno povremeno ih očistiti pomoću usisavača.

Brisanje prašine ‘na suho’

Kao i kod peruške, i ovom slučaju prašina će se samo razletjeti i premjestiti na drugu površinu. Zato neka krpica kojom čistite ili peruška budu vlažni dok brišete jer će se tako čestice zadržati na krpi ili peruški.

Sprej za poliranje nanosite direktno na namještaj

Ako to radite na taj način, tad samo riskirate da se na namještaju stvore slojevi koji će kasnije samo privlačiti prašinu. Umjesto direktnog nanošenja na namještaj, sprej za poliranje najprije pošpricajte po krpi pa ga njome nanosite.

Zaboravljate mijenjati filter na usisavaču

Filteri su dizajnirani upravo zato da hvataju i zadržavaju čestice prašine. Ako ih ne mijenjate prašina se nakon usisavanja neće zadržavati u usisavaču već će letjeti prostorom i skupljati se na namještaju.