Naslovnica Life Style Najjednostavniji načini da dobijete prelijepe valove u kosi (VIDEO)

Najjednostavniji načini da dobijete prelijepe valove u kosi (VIDEO)

954
0
PODIJELI
Jedna od najboljih stvari kod ove frizure jeste da je možete napraviti sami, bilo da koristite viklere, peglu za kosu, figaro ili pak volite prirodnije metode. Jedna od najlakših je da navlažite kosu i napravite dvije pletenice i ostavite ih preko noći.Bez pegle

Jedan od načina da prekočite figaro i peglu za kosu. Operite kosu i pričekajte dok ne bude 90 posto suha. Kosu podijelite na dva dijela. Prednji dio osušite fenom i uz pomoć četke uvijte šiške. Ostatak kose zavežite u visoki rep a potom je uvijete u pletenicu. Ostavite da se osuši preko noći. Ujutru je raspletite i imat će predivne prirodne valove.

Uvijte kosu uz pomoć figara

Najtradicionalniji način uvijanja kose je uz pomoć figara. Operite kosu, osušite je i uzmite svoj nešto deblji figaro. Prije toga na kosu nanesite zaštitu od zagrijavanja. Kada je uvijete protresite je i spremni ste za izlazak.

Valovi uz pomoć punđe

Za ovaj način uvijanja također vam neće biti potrebni ni pegla, ni figaro. Potrebna vam je samo traka za glavu u koju ćete umotati kosu. Kada je uvijete ostavite preko noći. Ujutru je odmotajte i protresite.