Naslovnica Life Style Najveći modni trend ove jeseni bit će kombinacija jarko crvene i ciklama...

Najveći modni trend ove jeseni bit će kombinacija jarko crvene i ciklama roze

359
0
PODIJELI

Modne revije koje su se održale u proteklih nekoliko dana, a posebno ona dizajnera Jacquemusa, najavile su modne trendove za jesen 2021. godine, među kojima se ističe “colour block” kombinacija jarko crvene i ciklama roze.

Unatoč ljetu i uslovima koji dozvoljavaju mnoštvo sukobljenih boja, Jacquemus je primat dao dvjema jarkim bojama, iako u kolekciji nije nedostajalo komada u neutralnim bojama.

Na modnoj reviji brenda Simona Porte za sezonu jesen/zima 2021. koja je održana u Parizu, dizajner je u svojoj kolekciji na otvorenom tematizirao povratak žilavih ciklama ružičastih i jarko crvenih tonova.

 

Spretno nazvana “La Montagne”, što znači planina na francusko, kolekcija muške i ženske odjeće označila je povratak na pistu za Jacquemusa, čija je posljednja revija uživo s prisustvom publike održana na bajkovitim poljima lavande u Provansi 2019. godine.

“Za ovu kolekciju, nakon tako određene godine, želio sam okupiti ljude i podijeliti taj modni trenutak zajedno”, napisao je Jacquemus u izjavi postavljenoj na svakom sjedećem mjestu na reviji koja se održala u gigantskom filmskom studiju u Cité du Cinéma .

Brend koji je odustao od predstavljanja kolekcije za proljeće / ljeto 2021. ponudio je komade koji podsjećaju na planinarsku opremu, među kojima su se mogle naći biciklističke kratke hlače i papuče obložene krznom.

Što je dokaz da će trend udobnosti koji je započeo sa pandemijom i socijalnim distanciranjem i dalje vladati kada se vratimo normalnom životu.

Zajedno s Bellom Hadid i Kendall Jenner, koja se na pistu vratila nakon kratke pauze, Jacquemus je okupio mnoštvo poznatih manekenki, uključujući Nizozemku Jill Kortleve.

Manekenke su pored upečatljive kombinacije jarkih boja pistom pronosale i prepoznatljive jednobojne komade te komade u “nude” pješčanim i bež nijansama koji više odgovaraju nazivu kolekcije.

Jacquemus je svoju modnu marku Simon Porte osnovao 2015. godine i za relativno kratko vrijeme od osnivanja uspio prikupiti mnoštvo poznatih obožavatelja, uključujući Hailey Bieber i pjevačicu Rosalíu, koja je prisustvovala reviji.