Naslovnica Sex i ljubav Nauka je potvrdila: Ženama su privlačniji muškarci koji rade ove stvari (FOTO)

Nauka je potvrdila: Ženama su privlačniji muškarci koji rade ove stvari (FOTO)

578
0
PODIJELI
Naučnici su otkrili da žene više privlače muškarci koji aktivno učestvuju u kućnim poslovima, prenosi Bright Side.Sada je pravo vrijeme da te podatke iskoristite u njihovu korist. Dobro, i u vašu korist.

Naučnici su analizirali cijelu naciju kako bi dobili rezultate


Zahvaljujući psiholozima Scottu Coltraneu i Michele Adams sa univerziteta u Kaliforniji, napokon možemo objasniti zašto žene više privlače muškarci koji čiste ili skupljaju prljavo več. Prema rezultatima njihove analize, žene muškarce koji više spremaju po kući smatraju atraktivnijim i poželjnijim.

Oni nisu jedini naučnici koji su to otkrili


Njihova otkrića podržao je Savjet savremenih porodici koji je ukazao na činjenicu da žene također rade puno radno vrijeme. Parovi koji podjednako prakticiraju kućne poslove zadovoljniji su svojim brakom.

Psiholog Gottman proveo je vlastito istraživanje čiji su rezultati podržali istraživanje gore spomenutih psihologa. Njegova je istraga pokazala da žene muževljevo učestvovanje u kućnim poslovima vide kao gestu ljubavi, što njihove partnere čini privlačnijim.

Zbogom stereotipi


Analiza diskreditira shvaćanje da su muškarci manje muževni ako redovito obavljaju kućne poslove, čuvaju djecu, naprave večeru ili brišu podove. Stvarnost je situacije potpuno suprotna, pomaganje u kući je poželjno i privlačno, može dodatno ojačati vašu vezu.

Muškarci učestvuju u kućnim poslovima postavljaju dobar primjer svojim sinovima


Očevi svojim učestvovanje u kućnim poslovima postavljaju dobar primjer svojim sinovima. Istraživanje je pokazalo da se djeca koja kod kuće s ocem obavljaju kućne poslove, bolje slažu s drugom djecom i lakše sklapaju prijateljstva od onih koji to ne rade. Kao dodatni plus, istraživači su naveli da ta djeca rijetko ulaze u sukobe, ne stvaraju probleme na satu, ne upadaju u depresiju, niti se povlače iz društvenog života. To je dijete s kojim bi se svatko želio družiti.

Koje biste kućne poslove vi voljeli vidjeti da muškarci češće rade? Kuhanje, čišćenje ili mijenjanje pelena?