Naslovnica Zanimljivosti Neke svjetski poznate dame nisu željele imati djecu, ovo su njihovi razlozi

Neke svjetski poznate dame nisu željele imati djecu, ovo su njihovi razlozi

572
0
PODIJELI

Iako ima dosta žena koje ne žele imati djecu i to se ne stide reći, i dalje je velik pritisak na njih da se trebaju ostvariti kao majke ili, pak, da “žena nije žena – ako nije majka”. Ove slavne dame navele su par rečenica, neke čak i par riječi, zašto je život potpun i bez djece.

Dok neke žene čeznu da imaju djecu, druge su čvrsto protiv toga, a nekima vrijeme prolazi u neodlučnosti. Ipak, bez obzira na njihova razmišljanja u vezi sa rađanjem, odluka treba pripasti isključivo njima, jer svaka žena ima svoje vlastite razloge zašto nešto želi ili ne želi.

Ovih 12 slavnih dama dale su sasvim jasne odgovore na neugodno pitanje koje glasi: “Zašto nemaš djecu?”.

Cameron Diaz – “Imam nevjerojatan život

Cameron je tek prije dvije godine postala majka, a do tada se svakodnevno suočavala sa ovim neugodnim pitanjem. U intervjuu za časopis Parade iz 2009., Diaz je izgovorila ono što mnoge žene bez djece već znaju – djeca nisu nužno ključ za ispunjenje postojanja.

“Imam nevjerovatan život. Na neki način, imam život koji imam jer nemam djecu. To je jednostavno drugačiji izbor”, rekla je ona.

Jennifer Westfeldt – “Žaljenje… ne čini se kao dovoljno uvjerljiv razlog”

Sasvim je prirodno, kada ste okruženi ispunjenim ženama – majkama, da vam se uvuče strah da ćete jednom zažaliti što ga i sami nemate.. No, glumica i redateljica Jennifer Westfeld, rekla je za New York Times 2012. da ne dopušta da to “utječe na njezinu odluku”.

“Mogućnost da ću jednom požaliti radi svoje odluke nije dovoljan razlog da nju i promijenim”, izjavila je Jennifer.

Zooey Deschanel – “To nije nešto što se pita”

Deschanel, koja je prije par godina dobila dvoje djece, još jednom je napomenula kako pitanje o djeci ženama bez djece ne postaje prihvatljivije ako ih one zapravo žele. Glumica je 2014. ispričala časopisu InStyle kako joj je bilo neugodno stalno slušati pitanja o djeci prije nego što ih je i sama rodila.

Marisa Tomei – “Ne znam zašto žene trebaju imati djecu da bi ih se doživljavalo kao potpuna ljudska bića” Ako žena nema djecu, je li doista ispunila svoj pravi potencijal? Neki ljudi doista vjeruju da je odgovor “ne”, a jedna od njih je i nagrađivana američka glumica Marisa Tomei.

Chelsea Handler – “Imala sam dovoljno srceparajuće djetinjstvo”

Komičarka koja je otvoreno govorila o pobačaju sa 16 godina, priznala je u razgovoru s Amandom de Cadenet 2013. da ne samo da ne vjeruje da bi bila dobra majka, već da nema nikakvu želju iskusiti ponovo svoje djetinjstvo. TNjeno iskreno priznanje jedno je od rijetkih koje se može čuti od žena.

“Moje djetinjstvo bilo je dovoljno srceparajuće za ikoga. Mislim da ne bih mogla odgojiti vlastito dijete i prolaziti kroz sve ono kroz šta sam već prošla”, rekla je ona.

Oprah Winfrey – “Da imam djecu, sigurno bi me mrzila”

U svijetu u kojem se žene često osjećaju prisiljenim birati između rađanja djece i karijere, Winfrey je oduvijek bila otvorena u pogledu svoje želje da njen prioritet bude posao. Za Hollywood Reporter je 2013. rekla da, dok je njezina najbolja prijateljica Gayle King sanjala o majčinstvu, ona sanjala da postane Martin Luther King Jr. Tada je shvatila da bi djeca na kraju zauzela drugo mjesto u njezinu životu.

“Da imam djecu, ona bi me mrzila jer bi nešto u mom životu moralo ispaštati, a to bi vjerovatno bila ona”, rekla je Winfrey.

Ellen DeGeneres – “Ne bih ih htjela upropastiti”

Postoji razlog zašto se roditeljstvo naziva najtežim poslom na svijetu, a DeGeneres i njena supruga Portia de Rossi priznaju da ne žele preuzeti tu odgovornost.

“Morate stvarno htjeti biti roditelji i imati djecu, a nijedna od nas to nije željela”, rekla je de Rossi za Out 2013. godine.

DeGeneres je ponovila svoje osjećaje za magazin People 2014: “Sve dok ne budem uvjerena da sam sigurna da želim uploviti u roditeljstvo, tu količinu odricanja i odgovornosti – ne želim da ih upropastim”, rekla je ona.

Sarah Silverman – “Imati ću djecu kada prestanem željeti nešto drugo više”

Silverman ima neke od svojih razloga zašto nije željela djecu, a jedan od njih bio je i njen strah da im ne prenese svoju depresiju. Također, razmišljanja je da s roditeljstvom ne treba žuriti.

“Želim imati djecu kada tu ne bude ništa drugo što želim više i kada se moj svijet bude mogao kretati samo oko njih”, rekla je ona.

Kim Cattrall – “Zadaju mi glavobolju”

Djeca znaju biti iscrpljujuća. Kim Cattrall rekla je za Advocate 2008. godine ono što većina roditelja zna (ali vjerojatno ne žele o tome previše razmišljati).

“Mislim da su divni, smiješni i zabavni, ali zadaju mi glavobolju”, rekla je Catrall.

Jennifer Aniston – “Niko mi nema pravo suditi”

Aniston je svoju karijeru provela suočavajući se s gomilom tračeva o svom osobnom životu, od razvoda od Brada Pitta do (možda najčešće) onih zašto nikada nije postala majka. Godine 2014. za časopis Allure rekla je kako se nikoga ne tiče zašto žena nema djecu.

“Možda nemate dijete koje je došlo iz vaše maternice, ali to ne znači da niste majka – psu, prijateljima, djeci od prijatelja. Postoje brojni razlozi zašto neko nema djecu i o tome niko nema pravo suditi. To je jako bezobrazno i uvredljivo”, rekla je Aniston.

Gloria Steinem – “Ne moraju svi živjeti isto”

Nakon teškog djetinjstva koje je provela brinući se za svoju mentalno bolesnu majku, aktivistica i novinarka izjavila je kako više ne želi provoditi vrijeme brinući se za druge. Kako je ranije izjavila, nije požalila “ni milisekunde”; a nekoliko puta istakla je i kako smatra da brak s djecom nije jedini način življenja.

“Ne moraju svi sa maternicom imati dijete, isto kao što ni svi sa odličnim glasnim žicama ne moraju biti operni pjevači”, izjavila je Gloria ranije.