Naslovnica Porodica Nekoliko korisnih stvari koje trebate uraditi u kući prije nego što dođe...

Nekoliko korisnih stvari koje trebate uraditi u kući prije nego što dođe beba

586
0
PODIJELI
Imati dijete koje može puzati u kuhinju i otvorene ormare prepune otrovnih hemikalija nije pametno. Bebe postaju pokretne praktički preko noći, kažu stručnjaci.

Naprimjer, aparat za kafu je potreban, ali umjesto onog kojeg rijetko koristite napravite mjesta za stalak za boce ili uređaj za proizvodnju hrane za bebe. Na kraju ćete ovdje držati kašike za bebe i šolje.

Oslobodite prostor u svom frižideru. Vaša će beba možda biti na potpuno tečnoj ishrani, ali ipak ćete trebati izdvojiti nešto prostora za majčino mlijeko, kao i sve one ukusne kaše koje će prijatelji i porodica donijeti kad dođu u posjetu. Dakle, kada je vaš frižider gotovo prazan (u idealnom slučaju prije nego što odete u kupovinu hrane), dobro ga očistite. Čistite od vrha do dna i izvadite sve, bacajući isteklu ili neidentifikovanu hranu.

Uklonite ambalažu i sve oznake ili naljepnice koje mogu iritirati osjetljivu kožu. Upotrijebite deterdžent bez ikakvih boja i parfema, ili onaj koji se prodaje posebno za novorođenčad.

Pripremite se za mrlje. Jednom kada stigne vaše novorođenče, možda ćete se zapitati zašto se trudite da je obučete, zbog nereda koji tako lako proizvodi. Ako ne planirate odmah prati veš, poprskajte sredstvo za uklanjanje mrlja i namočite prljavu odjeću u hladnu vodu dok je ne operete u mašini.