Naslovnica Sex i ljubav Nekoliko savjeta kako da prebolite ljubav svog života: U redu je biti...

Nekoliko savjeta kako da prebolite ljubav svog života: U redu je biti tužan

517
0
PODIJELI
Voljeti sebe treba vam biti na vrhu prioriteta. Morate sebi dati vremena da prebolite. Ljudi prečesto uvjeravaju sebe kako moraju ostati pozitivni, no morate prvo osjetiti bolne i negativne emocije. Morate osloboditi svoj um i dati si do znanja da je sasvim u redu biti tužan.

Zamolite svoje najdraže za podršku

Iako je bol u vašem srcu vaša lična, kroz sve tužne trenutke ne morate prolaziti sami. Sigurno da niko neće osjećati ono što i vi, ali se ipak možete osloniti na ljude koje volite. Svako od članova porodice do prijatelja može vam biti rame za plakanje. Bivšeg partnera morate oplakati prije nego li krenete dalje.

Volite sebe

Nakon raskida razmislite o svojim željama i potrebama i vodite računa o svojim emocijama. Odlazak u planinarsko društvo ili na sate joge dobro je rješenje. Osim toga možete i meditirati, ići na časove kuhanja ili masažu. Sve što vam može pomoći da se osjećate dobro, uradite to.

Provedite vrijeme u prirodi

Izlazak u prirodu odličan je način da se riješite osjećanja koje je uzrokovao raskid. Otiđite u šumu ili na pustu plažu kako bi imali svoje mjesto za razmišljanje. Zapišite koje su to stvari koje želite zaboraviti, a zatim ih doslovno pustite. Zapalite papir ili ga stavite u bocu i bacite u more.

Razmislite o audio dnevniku

Tradicionalno pisanje dnevnika nije učinkovita strategija za sve. Ako vam je ugodnije kad razgovarate o stvarima nego kada ih zapisujete, razmislite o audio dnevniku.

Nemojte dopustiti da vas prekid uništi

Najgore mjesto za prebolijevanje prekida je na kauču u dnevnoj sobi, gdje ste skloni sakriti se u svoje emocije. Umjesto toga, budite otvoreni u uspostavljanju novih veza i doživljavanju novih iskustava (čak i ako to znači iskoračiti van svoje zone komfora). Istinsko ispunjenje možete postići samo ako ste spremni da dozvolite sebi da iskusite ono što život može ponuditi.