Naslovnica Sex i ljubav Nekoliko tajni koje najbolje znaju parovi čije veze i brakovi traju godinama

Nekoliko tajni koje najbolje znaju parovi čije veze i brakovi traju godinama

798
0
PODIJELI
Nikada nemojte zaboraviti pitati partnera kako mu je prošao dan. Ovakve stvari ne počinju gubiti na vrijednosti ako ih pitate svaki dan. Na kraju dana, kada se utisci sliježu nemojte zaboraviti pitati vašeg partnera kako se osjeća, da li je umoran i šta mu se taj dan dešavalo. Dajte mu do znanja da je vama stalo, te saslušajte čak i one najsitnije probleme. Vašem odabraniku će to mnogo značiti.

Neke svađe su samo svađe, ne moraju voditi ka prekidu. Iako zvuči nevjerovatno, ovo su potvrdili mnogi dugovječni parovi. Moguće je biti ludo zaljubljen u nekoga i u isto vrijeme biti ljut na njega. Svađe ne moraju značiti kraj. Parovi koji ostaju u vezama i poslije svađa biraju jedno drugo, te se trude što bolje riješiti konflikt.

Veze donose obaveze! Iako možda ne volite gledati utakmice ili izlaziti svakog petka navečer, potrebno je da nekada uradite takve stvari zato što će to vašeg odabranika učiniti sretnim. Njemu će mnogo značiti što vas ima uz sebe u momentima u kojima je ispunjen i sretan, a činjenica da ste ga usrećili vrijedna je svega.

Mala iznenađenja otvaraju velika vrata. Ako ste u prodavnici i u frižideru ugledate sladoled sa čokoladnim mrvicama koji vaš partner voli, iznenadite ga tako što ćete mu ga donijeti kući. Na taj način ćete mu staviti do znanja da mislite na njega i da ste zapamtili šta voli.

Poljubite ga prije nego ga pozdravite na dolasku i onda kada krenete odlaziti od njega.Ovakve sitnice mogu biti simpatične i uvijek su jako romantičan detalj. Svom partneru na ovaj način dajete do znanja da vam je stalo i da vam je nedostajao.

“Volim te” se ne može izlizati. Ozbiljno. Slobodno koristite te dvije riječi bez straha da će ih se vaš partner zasititi. Svi vole čuti da je nekome do njih stalo, pogotovo ljudi s kojima planiramo provesti ostatak života.

Nemojte se svađati kada putujete. Iako nekada može biti jako teško, shvatite da to što ste zaboravili set za tuširanje ili peškir za plažu nije i ne mora biti motiv za svađu. Svi propusti koji vas u tom momentu izbace iz takta i poremete vaše planove sutra će biti jednostavno priče kojima ćete se zajedno smijati. Mislite pozitivno, ne dajte sitnim propustima da vam kvare sreću.

Na koncu, zapamtite da je važno poštovati vrijeme vašeg partnera te samim time ne kasniti na dogovorene izlaske. Ljubav je briga kada ste bolesni, vruć čaj kada se vaša druga polovina vrati kući sa hladnoće. Spontanost je ključ koji i čelična vrata otvara, ne plašite se iznenaditi ga sitnicama i pustite ga da i on vas iznenadi. Važno je naglasiti da sve ove savjete i pravila trebaju primjenjivati obje strane kako bi veza bila uspješna.