Naslovnica Sex i ljubav Nije svaka prevara fizička: Postoje i one emocionalne

Nije svaka prevara fizička: Postoje i one emocionalne

160
0
PODIJELI
U posljednje vrijeme često se govori i o onim “apstraktnijim” vidovima prevare. U nastavku pročitajte o čemu se tačno radi.

Pretjerana bliskost s dobrim prijateljem

Ljubavna veza zasnovana je isključivo između dvoje ljudi, stoga ni činjenica da ste bliski i u dugogodišnjem odnosu s nekim svojim prijateljem suprotnog spola ne daje vam pravo da s tom osobom gradite nešto više od prijateljstva, pa bio to i “bezazleni flert”.

Flertovanje online ili offline

Tanka je linija između flertovanja i pristojnosti. Ako ste u vezi, zabranjena je bilo koja vrsta flertovanja, bila ona online ili uživo. Čak i u situaciji da vaš partner za flert nikada ne sazna, to se i dalje smatra prevarom.

Žaljenje na partnera i vašu vezu

Suočavate se s problemima u vezi, s partnerom oko brojnih stvari niste saglasni i želite se nekome požaliti? Ne činite to. Iako je lijepo u prijatelje imati povjerenja, iznošenje prljavog veša nije poželjno. Probleme rješavajte s partnerom i zadržite ih među svoja četiri zida.

Maštate o drugoj osobi

Čak i samo razmišljanje i maštanje o drugoj osobi za mnoge osobe je pogrešno i smatra se vrstom prevare. Ako vas vaš partner više ne privlači, stručnjaci savjetuju, radije izađite iz te veze prije nego učinite pogrešan korak.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here