Naslovnica Sex i ljubav Nije svaka prevara fizička: Postoje i one emocionalne

Nije svaka prevara fizička: Postoje i one emocionalne

495
0
PODIJELI
U posljednje vrijeme često se govori i o onim “apstraktnijim” vidovima prevare. U nastavku pročitajte o čemu se tačno radi.

Pretjerana bliskost s dobrim prijateljem

Ljubavna veza zasnovana je isključivo između dvoje ljudi, stoga ni činjenica da ste bliski i u dugogodišnjem odnosu s nekim svojim prijateljem suprotnog spola ne daje vam pravo da s tom osobom gradite nešto više od prijateljstva, pa bio to i “bezazleni flert”.

Flertovanje online ili offline

Tanka je linija između flertovanja i pristojnosti. Ako ste u vezi, zabranjena je bilo koja vrsta flertovanja, bila ona online ili uživo. Čak i u situaciji da vaš partner za flert nikada ne sazna, to se i dalje smatra prevarom.

Žaljenje na partnera i vašu vezu

Suočavate se s problemima u vezi, s partnerom oko brojnih stvari niste saglasni i želite se nekome požaliti? Ne činite to. Iako je lijepo u prijatelje imati povjerenja, iznošenje prljavog veša nije poželjno. Probleme rješavajte s partnerom i zadržite ih među svoja četiri zida.

Maštate o drugoj osobi

Čak i samo razmišljanje i maštanje o drugoj osobi za mnoge osobe je pogrešno i smatra se vrstom prevare. Ako vas vaš partner više ne privlači, stručnjaci savjetuju, radije izađite iz te veze prije nego učinite pogrešan korak.