Naslovnica Sex i ljubav Novootvoreni gay bar u Dubrovniku “zabilježio” prve zaruke, čuli se uzvici i...

Novootvoreni gay bar u Dubrovniku “zabilježio” prve zaruke, čuli se uzvici i aplauz (VIDEO)

685
0
PODIJELI

Dubrovnik je početkom mjeseca maja postao bogatiji za prvi gay bar, koji je još od samog otvorenja izazvao veliki interes. Tamo su sada “pale” i prve zaruke istospolnog para.

Dubrovnik je popularno odredište brojnih posjetitelja iz cijeloga svijeta, te on nastoji ne samo privući nove ljude, nego i navesti što veći broj njih da mu se ponovo vrate.

Jedan od noviteta ove godine bilo je i otvorenje prvog gay bara, a u kojem je sada ovjekovječen bitan trenutak u životu jednog para – zaruke.

Snimak koji je osvanuo na storyju zvaničnog Instagram profila gay bara, a potom ga podijelio i Dubrovački dnevnik, prikazuje grupicu ljudi koja je učestvovala u iznenađenju. Jednog od muškaraca zatvorenih su očiju doveli do njegovog partnera koji ga je dočekao na koljenu i sa prstenom u ruci.

Uslijedilo je poznato pitanje, na koje je odgovor glasio “da”, nakon čega su se čuli brojni uzvici i aplauz.

Mjesto je, inače, dobilo naziv po Harveyu Milku, prvom transparentnom gay zvaničniku u historiji Kalifornije. Milk je dugo bio aktivista i pionirski vođa LGBT zajednice u San Francisku te ujedno prvi i godinama “ponosni” gay političar u Americi.

Jedan od vlasnika bara, dubrovački ugostitelj Tomislav Ivušić, otkrio je i šta ga je ponukalo na ideju da otvori ovakvu vrstu lokala.

“Jednom sam čuo kako je jedan gost rekao ‘ko otvori gay bar u Dubrovniku taj će razvalit’ i nisam tome odmah pridavao na važnosti. Uostalom, imam i prijatelje homoseksualce koji često znaju spočitati što nemamo jedan takav bar. Kroz razgovor sa poslovnim partnerima jednostavno smo zaključili da ga idemo otvoriti. Sve ostalo je historija”, zaključio je Ivušić.