Naslovnica Sex i ljubav O čemu lažu žene i muškarci kada je riječ o seksu

O čemu lažu žene i muškarci kada je riječ o seksu

1039
0
PODIJELI
Young woman with finger to her lips, hush

Iako se gotovo sve žene i svi muškarci pretvaraju da su potpuno iskreni kada je riječ o seksu, to je najčešće daleko od istine. U nastavku se nalazi nekoliko najčešćih ženskih i muških laži koje su direktno vezane za intimni život partnera.

U toku najnovijeg istraživanja ispitano je 2.000 žena i muškaraca kako bi se došlo do saznanja o njihovim najčešćim lažima vezanim za seks. Kao što ste možda i očekivali, postoje razlike između spolova.

Naime, prema rezultatima zanimljive ankete najpopularnija laž među ženama vezana je za broj partnera s kojima su spavale, dok muškarci najčešće lažu da ne varaju svoje partnerice, prenosi Metro.

Isto tako, žene vrlo često lažu da su doživjele orgazam, često slažu kada svom partneru kažu da ga vole, ne govore istinu kada kažu da ne maštaju o seksu s drugim muškarcima i lažu kada svom partneru saopće da ih boli glava prije seksa. Također, žene ne govore istinu kada kažu da ne masturbiraju i da ne gledaju porno filmove.

S druge strane, muškarci znaju vrlo često slagati kada kažu partnerici da izgleda fantastično i da mu se sviđa njen fizički izgled, a baš kao i žene ne govore istinu kada kažu kako se ne samozadovoljavaju i kako ne gledaju porniće. Među čestim lažima muškaraca se nalazi i ona da su izdržljivi u krevetu i da zapravo ne znaju šta im se dogodilo datu noć.