Naslovnica Life Style O čemu trebate razmisliti prije uređivanja dnevne sobe (VIDEO)

O čemu trebate razmisliti prije uređivanja dnevne sobe (VIDEO)

419
0
PODIJELI

Dnevna soba je prostorija koja služi za okupljanje gostiju, ali i za odmaranje. Bitno je znati urediti je tako da se uz malo truda možete prilagoditi svim prilikama.

Najprije obratite pažnju na koju je stranu dnevna soba okrenuta. Soba u koju dopire malo sunčeve svjetlosti mora se urediti “veselije” od sobe koja je većinu vremena osunčana. Npr. možete zidove ofarbati u svjetlije boje i slično.

Razmislite o tome u koje doba dana najčešće koristite dnevnu sobu. Ukoliko ste tu uglavnom u večernjim satima, odaberite namještaj i detalje koji će izgledati dobro u slabijem osvjetljenju i učiniti da se ugodno osjećate.

Napravite plan odlaganja stvari koje ne koristite svakodnevno. Budite realni u pogledu onoga što treba staviti u prostoriju, naročito ukoliko imate naviku gomilanja stvari. Ukoliko je ovo slučaj, odvojite dovoljno dovoljno prostora za skladištenje kako biste nepotrebne predmete sakrili od pogleda.

Budžet je ključna stavka za svaku vrstu uređivanja, a kada je u pitanju redizajniranje dnevne sobe, trebali biste izdvojiti pristojnu cifru za mijenjanje poda. Jeftiniji namještaj u većini slučajeva može izgledati kvalitetno, ali pod koji izgleda loše će pokvariti ugođaj.

Za mnoge je ova prostorija tokom pandemije postala kancelarija, učionica, teretana i slično pa je ipak pokušajte prvenstveno prilagoditi vlastitim potrebama. Želite li da u fokusu bude televizor? Ili je veća vjerovatnoća da ćete se tu igrati s djecom? Možda želite da ona bude prostor za mir i tišinu?