Naslovnica Sex i ljubav Odbijate da vodite ljubav? Ovo su skriveni razlozi, ali i rješenja

Odbijate da vodite ljubav? Ovo su skriveni razlozi, ali i rješenja

756
0
PODIJELI

Seks je dobar za zdravlje i popravlja veoma brzo raspoloženje. Zato, ako imate problema sa libidom, poradite što pre po tom pitanju. Skriveni razlozi zašto vam je želja smanjena ne teba da budu prepreka da doživite vatromet u postelji.

Globalna studija o seksualnom ponašanju pokazala je da od 23 do 46 odsto žena, koje su seksualno aktivne, ima problem sa niskim libidom.

Dr Rejčel Karlton Abrams objašnjava za “Healthista” da postoji osam ključnih razloga zašto je to tako, a predlaže i efikasna rešenja.

Stres

Čuveni razlog “opšteg tipa”, ali ako ste stalno pod stresom sigurno vam nije do seksa.

“Žene su bukvalno prezauzete za seks. Što je jako tužno, ali je tako. Imaju toliko posla, da pod stresom i pritiskom obaveza ne stižu da se opuste sa partnerom”, kaže dr Abrams.

Rešenje: Oslobodite svoj raspored, nađite vremena za sebe, to je ključno i neophodno.

Loša iskustva

Ako ste imale loša iskustva u prošlosti, nemojte da budete tako stroge. Dajte priliku, ne sudite na osnovu toga ni drugima ni sebi. Čak i ozbiljno teška iskustva treba da ostavite u prošlosti, nisu svi ljudi isti.

Rešenje: “Naša intimna zona je najranjivije mesto na našem telu, ali žene koje su doživele seksualne traume imaju receptore u vulvi koji će ubuduće reagovati loše. Obratite se stručnjacima za pomoć”, preporučuje dr Abrams.

Hormonski disbalans

Ako vam je narušena hormoska ravnoteža, sasvim je normalno da se “mučite” sa seksualnom željom.

“Hormoni igraju ključnu ulogu u seksualnoj želji. Ne zaboravite na to”, kaže dr.

Rešenje: Prekontrolište status svojih hormona i konsultujte se sa ginekologom ako postoje neki problemi.