Naslovnica Sex i ljubav Organizovanje vjenčanja je mnogo stresnije danas nego u prošlosti

Organizovanje vjenčanja je mnogo stresnije danas nego u prošlosti

788
0
PODIJELI
Naime, u anketi je ispitano 2.000 bračnih parova, a rezultati govore da dvoje od petero ljudi smatra da proces pripreme za vjenčanje sada uzima mnogo više vremena nego što je bio slučaj prije 20 godina.
Isto tako, oko 39 posto ispitanika je reklo da je organiziranje vjenčanja bilo jednako stresno kao i naporan dan na poslu.

Također se pokazalo da će prosječan par provesti više od devet sati u procesu sređivanja liste zvanica, u prosjeku su šest sati mladenci provodili u biranju savršenog cvjetnog aranžmana za mjesto vjenčanja te su 11 sati provodili u potrazi za svadbenom odjećom. Dodatnih osam sati parovi su provodili u razgovoru s ugostiteljima, a devet sati su razmišljali o savršenoj lokaciji za prvu bračnu noć.

“Uklapanje svih elemenata potrebnih za savršeno vjenčanje može izgledati kao nemoguć zadatak za mnoge parove i nije čudo da se mlade i mladoženje osjećaju stresno u tim momentima”, stoji u rezultatima ankete.

Kada je ispitanicima ponuđeno da razmisle o aspektima vjenčanja o kojim su se najviše brinuli tokom priprema, većina mladoženja je izjavila da su najprije odlučili osigurati mjesto održavanja svadbe te napraviti konačnu verziju liste zvanica. Među stvarima o kojima su mladenci najmanje razmišljali nalaze se kozmetičke usluge u koje ubrajamo sređivanje kose i šminkanje.

Finaliziranje liste gostiju smatrano je najstresnijim aspektom procesa, nakon čega slijedi pronalaženje savršene vjenčanice i organiziranje hrane, prenosi Independent.