Naslovnica Sex i ljubav Osam znakova da prerano ulazite u brak

Osam znakova da prerano ulazite u brak

941
0
PODIJELI

Trener za veze India Kang tvrdi da svi parovi koji se spremaju za brak trebaju obratiti pažnju na osam znakova koji im mogu dati do znanja da još uvijek nisu spremni za obavezivanje i zašto brzopletost može upropastiti brak prije nego što je i počeo.

Jeste li jedno drugom rekli “volim te”?

Kang tvrdi da je važno da muškarac prvi kaže ove magične riječi, ali da se one ne bi trebale prerano izgovarati jer za razvoj osjećaja treba nekoliko mjeseci. Ukoliko ih on nije rekao prvi, uvijek ćete se osjećati nesigurno.

Ko je koga zaprosio i da li je u prosidbu bio uključen prsten?

Muškarac bi uvijek trebao biti taj koji će zaprositi, a ukoliko za tu priliku nema prsten onda znači da niste ni zaručeni. Kang tvrdi da žena ne bi trebala obavljati muški posao.

Jeste li rekli prijateljima i porodici za zaruke?

Dok je u nekim slučajevima zaruke pametno čuvati u tajnosti, kada su cijelu priču uključena djeca ili ludi bivši, ni muškarac ni žena ih ne bi trebali skrivati, posebno od porodice i prijatelja.

Slavite li rođendane zajedno?

Važno je da zajedno provodite praznike i da obilježavate rođendane. Do trenutka zaruka već biste trebali važne prigode i datume provoditi zajedno.

Jeste li jedno drugom pokazali svoj dom?

Posjeta prostoru u kojem živite može biti sjajan način da saznate više o životnim navikama osobe s kojom planirate započeti zajednički život. Kada se vjenčate bit će kasno da pobjegnete od osobe jer je neuredna ili pak previše uredna.

Odgađate li vjenčanje?

Ne trebate odgađati veliki dan zbog bezazlene svađe, ali ako neko od vas dvoje ima besane noći zbog određivanja datuma vjenčanja, onda biste ipak trebali razmisliti o odgađanju.

Planirate li svadbeni dan zajedno?

Iako nije bitno odrediti datum čim dobijete prsten, važno je da imate barem neki okvirni termin na umu. Ako će zaruke trajati dugo, o datumu biste trebali odlučiti zajedno, kao i o svemu što se tiče vašeg velikog dana.

Znate li kako finansijski stojite?

Prije nego što stupite u brak trebali biste biti upućeni u finansijsko stanje druge osobe. To ne znači da morate znate sve o svakoj transakciji, ali biste trebali znati da li postoje krediti ili bilo kakvi dugovi.