Naslovnica Porodica Otac troje djece napisao pismo muškarcima i savjetovao ih kakvi trebaju biti...

Otac troje djece napisao pismo muškarcima i savjetovao ih kakvi trebaju biti prema suprugama

707
0
PODIJELI
Kako je kazao Ted, ta objava je podsjetnik svim muževima da se trude dati sve od sebe kako bi bili bolji partneri i da budu svjesni koliko njihove supruge trebaju osjetiti njihovu podršku. Tedova objava je vrlo brzo privukla javnost te je dobio oko 71.000 lajkova i 58.000 ljudi je odlučilo podijeliti.

U nastavku teksta upoznajte Teda i njegovu porodicu.

“Sada imam 29 godina i imam troje djece sa suprugom Franziskom koja ih je sve nosila i rodila ih kao profesionalac. Evo šta bih svom 24-godišnjaku bez djece rekao kako biti podržavajući partner tokom faze ‘postajanja roditeljima'”, napisao je Ted.


Ted je dalje ispričao kako je njegova žena dijete nosila u stomaku devet mjeseci u svakom trenutku i na svakom mjestu.

“Ne samo da joj trebate pomoći da se oporavi, već ćete se i vi vezati uz svoje dijete više nego što možete zamisliti. Žena doji i iako je to za nju prekrasan i ispunjavajući osjećaj, to ipak zna biti iscrpljujuće. Dakle, mijenjajte svaku pelenu koju možete i spriječit ćete neravnotežu i nezadovoljstvo u vezi. Zapravo, kada se sve prijateljice vaše supruge žale kako su njihovi muževi odsutni i ne podržavaju ih, vaša će se supruga vas hvaliti”, naveo je Ted.

Ted je posebno naglasio da je bitno da supruzi svaki muškarac pokaže zahvalnost jednostavnim gestama.

“Napravite joj kafu bez kofeina svako jutro čak i ako joj se kafa često ohladi i čak ako je zaboravi popiti jer je zaspala dok vi vodite djecu u vrtić. Bila je budna cijelu noć hraneći dijete, pa pomozite joj započeti dan na način koji će joj pomoći da se resetuje”, naveo je.


Naveo je da je bitno podsjetiti suprugu da je ona doslovno superheroj.

“Recite joj da je lijepa i pomozite joj da to vidi u trenucima kada se osjeća nesigurno u svom tijelu. Podsjetite je na trenutke kada je postizala sve svoje ciljeve. Podsjetite je da je superheroj. Ona se samo udebljala 20 kg kako bi vam poklonila dijete koje će vam biti poklon do kraja života. Pomozite joj da prođe kroz probleme sa svojim tijelom i ostanite fokusirani na pozitivan cilj, jedan po jedan dan”, naglasio je Ted.

Na kraju je Ted naveo jednu veoma važnu činjenicu, a to je da muškarac uvijek treba biti uz svoju suprugu, piše Bright Side.

“Hormoni su ludi, i prije i nakon poroda. Vaša supruga neće izgledati kao i svaki dan prije, a ponekad će reći stvari koje ne bi rekla. Imajte na umu da je vaš posao biti njen kamen kroz sve ovo, zato budite hrabri i dobri prema njoj i smirite je kad god vidite da je nervozna. Ona će se uskoro vratiti u normalu, a vi želite da vam bude zahvalna što ste je podržavali i voljeli kad ona to nije mogla”, dodao je.


Franziska je na suprugovu objavu odgovorila i podijelila nekoliko savjeta.

“Svađa ne mora štetiti vezi, sve dok iz nje možete učiti i rasti. Naravno, ponekad vam stvari mogu izmaći kontroli, ali najbolje što oboje možete učiniti je naučiti lekciju iz ovog iskustva i sljedeći put proći još bolje. Još jedna dobra ideja je razgovarati o važnim temama prije nego što počnete živjeti zajedno. To uključuje sve, od kućnih dužnosti do vaše vizije budućnosti”, poručila je.