Naslovnica Zanimljivosti Otvoren JUMBO u Banjaluci

Otvoren JUMBO u Banjaluci

U Banjoj Luci je u petak otvoren JUMBO, najveći grčki maloprodajni lanac na Balkanu.

3390
0
PODIJELI

JUMBO je osnovan 1986.g. u Grčkoj isključivo kao prodavnica igračaka. Poslije nekoliko godina JUMBO je proširio asortiman na odjeću, kućne dekoracije, kancelarijski materijal i sezonske proizvode.

Do 1989. JUMBO je imao samo jednu prodavnicu u Glifadi, Atina. Nakon toga JUMBO je počeo širenje u zemlji i postao najbolji maloprodajni lanac u Grčkoj za igračke. 2005. JUMBO je otvorio prvu Super prodavnicu na Kipru, proširenje je pratila Bugarska iste godine.

Trenutno JUMBO broji već 52 super prodavnica u Grčkoj i 40 super prodavnica izvan Grčke.

U Sarajevu, 4. maja 2017. otvorena je prva trgovina za Bosnu i Hercegovinu. Nakon velikog uspjeha u Sarajevu, JUMBO se vratio nakon osam mjeseci da otvori prvu prodavnicu u Banjaluci, a drugu u Bosni i Hercegovini, i zapošljava 100 ljudi u oba grada. Ovaj projekat je implementiran saradnjom između JUMBO-a i BALFIN grupe.

U naredne tri godine JUMBO planira otvoriti više od 40 Super prodavnica u balkanskim zemljama. Tri od njih JUMBO planira da otvori u Bosni i Hercegovini.

Direktor JUMBO-a za Zapadni Balkan je izjavio: “Ponosni smo što možemo reći da je JUMBO kreiran za djecu i sada je najbolji izbor za čitavu porodicu. Sa više od 20 000 proizvoda sa ekonomičnim cijenama i evropskim kvalitetom, cilj nam je biti prvi izbor za sve”.

Dakle, JUMBO je za sve!