Naslovnica Sex i ljubav Ova pitanja na prvom spoju će prekinuti neugodnu tišinu

Ova pitanja na prvom spoju će prekinuti neugodnu tišinu

310
0
PODIJELI

Kada duže vremena niste aktivno u kontaktu s ljudima licem u lice, može biti teško prisjetiti se kako tačno voditi smislene razgovore.

Christie Kederian, psihologinja, bračna i porodična terapeutkinja, kaže da to ima veze sa širokim rasponom misli koje nam se motaju po glavi.

“Na prvom spoju se puno toga psihološki događa. Morate se nositi s više slojeva misli u svom umu”, tvrdi.

Prvi sloj je pomirenje da ćete provesti vrijeme s nekim koga nikada ranije niste vidjeli. Drugo, pokušavate procijeniti kompatibilnost – tj. osjećate li povezanost s tom osobom? I treći sloj je hemija. Slažete li se dobro? Uživate li razgovarati s njima?

O puno je stvari potrebno odjednom razmišljati, a postoje i posljedice. Naime, osjećaj da je sve to prilično čudno i neugodno.

“Ono što se događa kada puno razmišljate je da niste prisutni u sadašnjem trenutku. To je ono što dovodi do te neugodnosti”, kaže Kederian.

Dobra je vijest, međutim, da to možete izbjeći uz malo pripreme.

“Kada ste s nekim licem u lice, važno je zadržati element bezbrižnosti, ali i pokušati otići malo dublje i naučiti više o njima kao osobi”, dodaje Kederian.

Nemojte biti previše površni ili zadirati preduboko. Samo slijedite smjernice u nastavku.

1. Koja uspomena iz djetinjstva ti je ostala u sjećanju?

“To su lagani pokretači razgovora koji mogu pomoći u nastajanju smiješne priče, ali i otkriti pomalo o tome ko su oni te kakav je njihov odgoj”, kaže Kederian.

2. Koje je tvoje ‘sretno mjesto’?

“Ovo pitanje vam pomaže da saznate šta osobu zanima, koji je njihov hobi i šta ih ispunjava”, dodaje.

3. Reci mi o svom poslu. Kako si ušao u njega?

“Ovo pitanje vam omogućuje da zaronite u profesionalne strasti osobe s druge strane stola”, kaže Rori Sassoon, stručnjakinja za veze koja radi na aplikaciji za upoznavanje – UnFlitered.

“Rad je veliki dio svakodnevnog života osobe. Razgovor o njihovoj karijeri vam može pružiti uvid u to jesu li analitičniji ili kreativniji. Osim toga, ako razgovor ‘padne’, uvijek možete pričati o poslu”, kaže Sassoon.

4. Što je za tebe tipičan vikend?

“Ovaj odgovor može ići u bilo kojem smjeru, ali općenito, vjerojatno će vam pružiti prostor za razgovor o hobijima i interesima, uz to što će vam pružiti sliku o njihovom idealnom vikendu”, kaže Sassoon. Ako otkrijete da uživate u sličnim aktivnostima, to vam može pružiti i ideje za sastanke u budućnosti.

5. Opiši svoju osobnost s okusom sladoleda

“Biti kreativan i šaljiv poanta je ovog pokretača razgovora, ali vam to također omogućuje da otkrijete više o osobi. To je zapravo sjajan uvod za dublji razgovor”, savjetuje Sassoon.

Nemojte se iznenaditi ako ovo pitanje izazove i smijeh.

6. Imaš 24 sata za planiranje putovanja. Kako ćeš se spakovati

Ovo je sjajno pitanje koje može pomoći u utvrđivanju kompatibilnosti. Na primjer, voli li osoba više biti na otvorenom ili u gradskom okruženju? Je li im draži dinamični tempo za razgledavanje ili se radije rashlađuju na plaži? Pitanje o putovanju također otvara vrata za više razgovora – možda vam se svidi njihovo omiljeno mjestu za odmor ili ste ga oduvijek željeli posjetiti, što vam omogućuje nastavak dijaloga.

7. Koja je tvoja karaoke pjesma i zašto?

Ovo je još jedno pitanje koje može otkriti mnogo o nečijoj osobnosti, a da ne idete previše duboko.

“Zajednička ljubav prema muzici odličan je način da se razgovor potakne i uspostavi kompatibilnost”, kaže Kate MacLean, stručnjakinja za sastanke koja radi za tvrtku Plenty of Fish.

Karaoke uranjaju u nostalgiju i pružaju vam priliku za razmjenu zabavnih uspomena, a čak mogu otvoriti vrata drugim razgovorima vezanim za muziku.