Naslovnica Zdravlje Ovo je jedini način da se otarasite “šlaufa” oko struka

Ovo je jedini način da se otarasite “šlaufa” oko struka

932
0
PODIJELI

Koliko god vježbali i vodili računa o hrani, salo sa stomaka ne možete da skinete? Dijetetičar Džoš Aks je otkrio provjerenu metodu koja jedina daje rezultate.

Nutricionista Džoš Aks u razgovoru za “Pop šugar” izdvojio je važne savjete u ishrani, posebno kada želite da se oslobodite sala sa stomaka.

“Fokusirajte se na konzumiranje biljne hrane, posebno povrća, od toga krenite. Ne samo da će vam ovo pomoći da izbacite masnoću, već će vašem tijelu dati hranljive sastojke kako bi ono najbolje funkcionisalo. Vjerujte mi, kada prerađenu hranu zamijenite zdravom, osjetićete i vidjećete razliku.”

Doktor Džoš savjetuje da je važno da imate pauzu između obroka, ali i da izbacite šećer.

“Šećer je veoma loš po vas. Posebno izbjegavajte da unosite šećer ako želite da skinete salo sa stomaka. Obratite pažnju na skriveni izvor šćera, poput mlijeka, sokova i zdravih slatkiša.”

Osim toga, trebalo bi da izbjegavate i ugljene hidrate.

“Ako želite da smanjite obim struka, najvažnija stvar je da iz svoje ishrane potpuno isključite ugljene hidrate – posebno rafinisane poput bijelog hleba i pasta. Ne samo da ćete njihovim unosom dobijati na težini (i to na pogrešnim mjestima), već ćete imati stalni osjećaj gladi”, zaključuje.

 

(b92)