Naslovnica Zanimljivosti Ovo su prelijepa imena koja imaju značenje “princeza”

Ovo su prelijepa imena koja imaju značenje “princeza”

1602
0
PODIJELI

Bilo da tražite tradicionalno ime ili neko moderno i neobično, cijelo iskustvo bit će vam neodoljivo. Donosimo vam nekoliko ženskih imena koja u prijevodu znače princeza.

Ameerah

Ameerah je ime arapskog porijekla i varijanta je imena Amira. Roditelji ovo kraljevsko ime daju djevojčicama koje na svijet stižu za vrijeme žetve.

Putri

Ako želite da ime koje zvuči drugačije, a ipak ima tradicionalnu privlačnost, Putri je pravo ime za vas. Putri je indonezijsko ime koje znači kćerka ili princeza. U azijskim zemljama ovo ime je sve modernije.

Sarai

Ime Sarai je biblijsko ime. U Starom je zavjetu Svemogući Sarajino ime promijenio u Sarah.

Soraja

Soraja je egzotično ime koje je na Zapadu postalo popularno zahvaljujući iranskoj carici. Nastalo je od imena Sarah, Sarai i Zahara.

Zarouhi

Zarouhi je još jedno lirsko ime koje možete uzeti u obzir za svoju malu princezu. Ime je bilo popularno stotinama godina, a sada ponovo postalo aktuelno.

Zara

Zara je ime arapskog porijekla. Ranije se ovo ime moglo čuti u filmovima i romanima, no sada je popularno i u svakodnevnom životu.

Tijana

Ime Tijana brzo se popelo na ljestvici najpopularnijih imena nakon crtanog filma o prvoj afroameričkoj Disneyovoj princezi.

Sally

Ime Sally je jedno veselo ime za djevojčice. Ime je bilo najpopularnije u 18. stoljeću i 1920-ih do 1930-ih. No u posljednje vrijeme vraća se na ljestvicu najpopularnijih imena.

Alisa

Alisa je još jedno od imena za djevojčice koje znači princeza.

Šahzadi

Šahzadi je arapsko ime, što znači princeza. Ako vam Šahzadi zvuči previše, onda kćerki možete dati ime Šizu.

Bano

Bano je perzijsko ime. Ovo tradicionalni ime privlači roditelje i dan danas.

Sabrina

Na španskom jeziku Sabrina znači princeza. Sabrina je posljednjih godina veoma popularno ime. Ujedno je ime i legendarne keltske božice.

Yuki

Ovo ime potiče iz Japana. Postoji vjerovanje da će bebe s ovim imenom odrasti u odvažne i pustolovne dame.

Emira

Ovo ime je profinjeno i romantično. Inače, porijeklo ovog imena je iz arapskog jezika.