Naslovnica Sex i ljubav Pet načina na koje muškarci varaju svoje žene

Pet načina na koje muškarci varaju svoje žene

796
0
PODIJELI
Muškarci prevaru doživljavaju i tumače malo drugačije nego žene, kažu naučnici sa Univerziteta u Mičigenu. Nešto što je njima potpuno “nevino”, žene mogu shvatiti kao izdaju.

Povjeravanje problema drugoj ženi

Posebno ako se oni odnose na ogovaranje partnerke i probleme u vezi. Danijel Kruger, profesor sa Univerziteta u Mičigenu, kaže kako se tu radi o takozvanoj “informacijskoj nevjeri”. Povjeravnje nekome slabosti svoje djevojke i raspravljanje o svojoj vezi s drugom osobom svakako ukazuje na intimnost, a može lako odvesti i do fizičke prevare. Naime, takvu vrstu prevare možemo protumačiti kao emocionalno povezivanje, koje žene još teže doživljavaju i opraštaju nego sam seksualni čin.

Provjeravanje profila bivše djevojke na Fejsbuku

Gledanje profila bivše na Fejsbuku može biti bezazleno kao i provjeravanje profila prijatelja iz srednje škole, no priznajte da možda malo maštate o prošlosti i zamišljate kakva je i kako bi vam bilo da ste zajedno.

“Generalno vjerujemo da muškarci ne mare za emocije i osjećanja i da ih zanima samo seks”, rekao je Džastin Sitron, profesor sa Univerziteta Vajdner. No, iako će žene takođe potajno pogledati profile bivših, istraživanje je pokazalo da muškarcima zamjeraju kada provjeravaju svoje bivše. Možda baš zbog truda koji su uložili i znatiželje treba posumnjati da još kriju neke emocije.

Kupuje piće drugoj ženi

I pritom se ne podrazumjeva čašćavanje grupe koleginica ili prijateljica s kojima ste na kafi na pauzi. Ako počastite pićem jednu ženu i to ponovite više puta, mora da se radi o nečemu drugom. Biti ljubazan i drag muškarac koji počasti koleginice kafom, to je u redu, ali izlaziti s jednom posebnom nije uobičajeno ponašanje vjernog muškaraca, morate priznati.

Izlazi na vaše mjesto, ali bez vas

Znak da nešto ne štima i prevara koja će uzdrmati ženu svakako je odlazak s drugom osobom na posebna mjesta, ako on npr. posjeti vaš omiljeni restoran u kom ste proslavili godišnjicu veze ili braka, poslastičarnicu u koju je izašao s djevojkom kad ste se upoznali.

Davanje komplimenata drugoj ženi

Ako muškarac primjeti da je neka žena promijenila frizuru ili da ima novu haljinu, zaista nešto ne štima. Naime, očito mu je već privukla pažnju, pa primjećuje detalje, koje muškarci, ruku na srce, ne primjećuju često. A još ako joj da kompliment, alarm za uzbunu može se slobodno uključiti.