Naslovnica Sex i ljubav Pet stvari koje žena nikada ne bi trebala činiti zbog muškarca

Pet stvari koje žena nikada ne bi trebala činiti zbog muškarca

282
0
PODIJELI

Kada dvije osobe stupe u vezu, važno je da izvrše određene prilagodbe. To pomaže njihovoj vezi da ojača. No, isto tako je važno da partneri budu jednaki na svim nivoima.

Zapitajte se da li biste bili sretni u vezi u kojoj se morate odreći svojih ideala? Nikada nemojte raditi sljedeće stvari samo zato što partner to zahtijeva:

Promijeniti sistem vrijednosti

Svi mi imamo vlastiti niz moralnih vrijednosti i principa u koje vjerujemo. Oni u dobroj mjeri formiraju naš identitet i individualnost. Čak i ako vas dvoje ne dijelite zajedničke vrijednosti, on bi uvijek trebao poštovati vaše, umjesto da ih mijenja.

Promijeniti izgled

Suptilne promjene poput odijevanja su prihvatljive, ali samo ukoliko se slažete s njegovom sugestijom. Međutim, nikada ne biste trebali pristati na to da idete na operacije ili druge drastične kozmetičke zahvate. Trebao bi se diviti vašoj prirodnoj ljepoti i ne raditi na tome da je promijeni.

Žrtvovati vrijeme koje je odvojeno za porodicu

Vašoj porodici i prijateljima trebaju vaše vrijeme i pažnja, a ovo je nešto u čemu i vi uživate, zar ne? Dakle, nikada ne žrtvujte trenutke koje biste trebali provoditi s njima samo zato što on to želi. Pokušajte uspostaviti ravnotežu. To što ste u vezi ne znači da vam ne treba niko drugi osim njega. On bi to trebao razumjeti i poštovati.

Zaboraviti ono što istinski jeste

Nikada se ne pretvarajte da ste neko drugi. Ne glumite da ste manje inteligentni od njega samo da biste ojačali njegov ego. Također, ne biste generalno trebali mijenjati mišljenje o stvarima koje volite, odnosno ne volite. Nemojte izgubiti svoju individualnost zbog muškarca.

Dozvoliti mu/joj da upravlja vama

Nikad partneru ne dozvolite da ima kontrolu nad vama. Bez obzira na to koliko ga volite, odluke uvijek trebaju biti obostrane. Uvijek trebate razgovarati, ali donesite krajnju odluku imajući na umu vlastiti način života.

(klix.ba)